20 mai 6:07 PM

Abonare la google news

Primele rețineri în dosarul polițiștilor rutieri șpăgari din Sibiu

Procurorii care instrumentează dosarul în care 25 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Natționale si Europene sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu au decis ca 13 dintre agenți să fie reținuți pentru 24 de ore, informează Ora de Sibiu. Alți doi, pe numele cărora au fost, de asemenea, emise ordonanțe, sunt internați în spital.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) au făcut, miercuri, 17 percheziții domiciliare pentru probarea unor infracțiuni de corupție în cauza penală în care sunt suspectați 25 agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu.

Suspecții ar fi cerut șpagă ca să-i ierte pe șoferi de încălcarea Codului Rutier. Banii se transformau în sponsorizări pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu, dar unele sume ar fi intrat și în buzunarul lor, mai scrie sursa citată. Mai mult, în funcție de ocupația contravenientului, unii dintre ei acceptau și câte o masă la restaurant sau chiar niște pavaje în curte.

Conform unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, polițiștii fac parte din „elita” Serviciului Rutier, unii dintre ei fiind promovați în ultimii ani.

De asemenea, în acest caz, au fost puse în executare 33 de mandate de aducere și 3 ordonanțe de predare înscrisuri și medii de stocare.

Citește și: Lucian Bode, despre ancheta deschisă în cazul celor 25 de agenți de poliție rutieră de la Sibiu: „Ne facem curăţenie în propria ogradă”

 

Citeste articolul pe Gandul