31 mai 4:30 PM

Abonare la google news

Primele imagini surprinse la scurt timp după explozia mașinii din Arad. Detaliul important în anchetă

Explozia mașinii a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 29 mai, și s-a soldat cu decesul omului de afaceri Ioan Crișan. Forțe de ordine din diferite structuri ale statului au fost mobilizate la fața locului, însă înainte de securizarea zonei, cineva a reușit să filmeze ceea ce mai rămăsese din autoturism.

Imaginile video au fost surprinse la scurt timp după ce mașina a explodat. După cum se poate observa, din mașina a mai rămas doar caroseria, care în anumite porțiuni este foarte îndoită.

Imaginile video, surprinse înainte ca trupul lui Ioan Crișan să fie scos din mașină

Trupul omului de afaceri Ioan Crișan a fost propulsat de suflul exploziei, despre care specialiști susțin că a fost cauzată de o bombă, pe bancheta din spate a autoturismului. Acest aspect ar putea indica faptul că obiect explozibil ar fi putut fi plasat sub scaunul șoferului.

Primele cercetări arată faptul că în urma exploziei scaunul pe care se afla Ioan Crișan a fost smuls din balamale și aruncat în plafonul mașinii. În comparație, celelate lucruri prinse cu balamale sau șururburi au fost găsite la locul doar iar doar tapițeria a ars. Acest aspect indică faptul că sub scaunul șoferului a avut loc o deflagrație iar acum anchetatorii analizează și varianta unui asasinat.

Modul în care a murit omul de afaceri, considerat „omor calificat cu premeditare”

Ancheta referitoare la explozia în urma căreia Ioan Crișan, fost socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea, a decedat a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ). Parchetul General a transmis luni, 31 mai, faptul că a fost schimbată încadrarea în cazul exploziei mașinii în care se afla omul de afaceri Ioan Crișan, cercetările fiind continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare.

Un alt detaliu important care a ieșit la iveală este faptul că în apropiere locului unde a explodat mașina s-a aflat un bărbat. Acesta a fost surprins de camerele de supraveghere stând și privind liniștit în timp ce mașina lui Ioan Crișan începe să ardă.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru GÂNDUL.RO că se ia în calcul și varianta unui asasinat cu bombă.

„Fie bomba a fost pusă la motor, fie la sistemul de alarmă. Este foarte posibil ca victima să fi fost urmărită, iar bomba să se fi activat când acesta a urcat în mașină”, spun surse din rândul anchetatorilor.

Sindicatul Europol a catalogat incidentul drept o „execuție în stil mafiot”.

CITEȘTE ȘI

Noi detalii ies la iveală în dosarul morții lui Ioan Crișan. Un bărbat necunoscut, surprins de camerele de supraveghere în timp ce privește nepăsător cum mașina omului de afaceri începe să ardă

Ioan Crișan, bărbatul decedat în explozia mașinii din Arad, avea datorii, dar voia să își mărească afacerea: Firma lui fusese executată silit

Ipoteza asasinatului la comandă în cazul lui Ioan Crișan. Criminalul ar fi avut timp să fugă din țară

Citeste articolul pe Gandul