sâmbătă 20 noiembrie 9:00 AM

Abonare la google news

Primele imagini cu Shuai Peng de la dispariție sporesc neliniștea în lumea tenisului! Casa Albă și ONU avertizează autoritățile chineze

Au apărut primele imagini de la dispariția jucătoarei de tenis Shuai Peng (35 de ani), care l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier al Chinei, Zhang Gaoli (75 de ani). Fotografiile au fost distribuite de un angajat al presei de stat din China, dar acestea sporesc și mai mult neliniștea în lumea tenisului.


După ce canalul de stat chinez a publicat un e-mail atribuit lui Shuai Peng, în care își retrăgea acuzațiile de viol, au apărut și primele imagini cu sportiva ce a dispărut în urmă cu două săptămâni. Shuai se află într-o locuință, alături de un animal de companie, petrecând „un weekend liniștit”.

Oficialitățile internaționale pun la îndoială autenticitatea fotografiilor și avertizează autoritățile chineze! Casa Albă și ONU solicită dovezi veridice despre locul în care se află Shuai Peng.


Primele imagini cu Shuai Peng de la dispariție sporesc neliniștea în lumea tenisului

Un jurnalist angajat al presei de stat din China a distribuit mai multe imagini cu Shuai Peng, însă acestea sunt foarte puțin credibile: „Pe WeChat monents al lui Peng Shuai tocmai ce au fost postate cele mai recente trei fotografii cu mesajul ‘Weekend fericit’. Prietena ei a distribuit cele trei fotografii”, a spus jurnalistul Shen Shiwei. Acesta a fost angajat de China Global Television Network, același canal de stat chinez care a publicat e-mailul despre care s-a spus că a fost trimis de Peng către WTA.

Analiștii au dezbătut autenticitatea imaginilor, dar acestea nu certifică faptul că sportiva s-ar afla în siguranță. Shuai Peng nu a mai dat niciun semn de viață după ce a reclamat că a fost violată de Zhang Gaoli, fost vicepremier al Chinei. ONU a cerut autorităților chineze să facă dovada unde se află jucătoarea de tenis, în timp ce Casa Albă a declarat că este „profund îngrijorată!”. Totodată, Asociația Tenisului Feminin (WTA) e pregătită să-și retragă turneele din China.

Casa Albă și ONU avertizează autoritățile chineze

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a cerut guvernului chinez să ofere o „dovadă independentă și veridică” despre locul în care se află Peng. Și ONU a lansat un avertisment, iar la scurt timp jurnalistul angajat al presei de stat din China a publicat fotografiile de mai sus.

Shuai Peng, jucătoare de tenis chineză care s-a aflat pe locul 1 în clasamentul de dublu și pe poziția 14 la simplu, a spus pe o rețea de socializare că a fost agresată sexual în urma cu trei ani de fostul vicepremier Zhang Gaoli! După ce mesajul a fost șters din mediul online, Shuai nu a mai dat niciun semn de viață.

Prosport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !