Abonare la google news

Primele 20.000 de doze de vaccin, promise R.Moldova, aprobate de Guvernul de la București

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a menționat că ”aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a declarat președintele Maia Sandu.

Săptămâna trecută, 13 camioane cu ajutor umanitar din România au ajuns, în R.Moldova. Convoiul românesc cu echipamente medicale și de protecție pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a fost întâmpinat în Piața Marii Adunări Naționale și nu la ieșirea din oraș, sub un pod, cum s-a întâmplat primăvara trecută, când ceremonia a fost organizată de socialiști.

Aflat vineri la Chișinău, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a menționat că România consideră R.Moldova o prioritate absolută de politică externă, iar gestul de vineri ”dovedește consecvența noastră, dar și dorința sinceră și dezinteresată de a sprijini pe toți cetățenii Republicii Moldova în momentele cele mai grele”, a menționat Aurescu.

Să spunem că, în R.Moldova, au fost înregistrate, miercuri, 1.610 cazuri de coronavirus, cel mai mare număr, de la începutul acestui an. În total, în R.Moldova, peste 180.000 de oameni s-au infectat cu Covid-19, iar 3.846 de persoane au decedat de coronavirus, după declanșarea pandemiei.

Între timp, R.Moldova tot este în așteptarea vaccinurilor anti-Covid. Primele doze, oferite prin intermediul Platformei Covax, urmau să ajungă la Chișinău încă în ianuarie. Autoritățile anunță un nou termen, sfârșit de februarie, asta în timp ce vaccinarea anti-Covid este în toi în lume.

În jur de 300.000 de vaccinuri, oferite prin intermediul platformei COVAX, urmează să ajungă la Chișinău – până la 264.000 de doze AstraZeneca și 24.570 de doze de vaccin BiontTech-Pfizer. Între timp, administrația de la Tiraspol anunță că ar fi gată să primească vaccinul Sputnik V. 

Citeste articolul pe RFI