Primarul unei comune din Alba și administratorul unei firme, reținuți pentru fals în înscrisuri și delapidare. Au decontat studii și expertize neexecutate pentru extinderea rețelei de apă

Primarul comunei Vințu de Jos (județul Alba) și administratorul unei firme au fost reținuți marți de polițiștii din Alba pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Aceștia sunt acuzați că ar fi creat un prejudiciu în valoare de peste 400.000 de lei, în urma achitării unor expertize și studii de fezabilitate fictive, care ar fi trebuit să fie realizate în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă a unei comune.

Citeste si:  Bușteni: O femeie a căzut de la înălțime din Brâna Mare a Morarului

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au percheziționat luni sediul primăriei.

Anchetatorii aveau suspiciuni cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la delapidare.

Citeste si:  Moment istoric: numărul dozelor de vaccin administrate a depășit numărul total al infectărilor cu noul Coronavirus

”Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituția, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăți comerciale, din municipiul București, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din București, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică și studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei” se arată în comunicatul poliției.

Citeste si:  „Bonnie și Clyde” de Craiova, reținuți de polițiști. O femeie și un bărbat din Dolj organizau furturi „ca la carte”

Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituției publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare –primire și ar fi fost achitată întreaga sumă contractată.

Primarul Petru Ioan Barbu și administratorul societății au fost reținuți.


Sursa: G4Media

 5 total views