Abonare la google news

Primarul Sectorului 6: „Se fac lucrări de mântuială în București”

  • Capitala nu are un plan de dezvoltare integrat
  • PUG este elaborat în colaborare cu Universitatea de Arhitectură
  • Primarul Sectorului 6 acuză lipsa de coordonare cu Primăria Capitalei

Dacă ți se pare că Bucureștiul este un oraș peticit, să știi că nu există o strategie generală la nivelul Capitalei și nicio coordonare între Primaria Capitalei și cele de sector. „Se fac lucrări de mântuială în București”, spune Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Nu există coordonare

Marile bulevarde aparțin de Primăria Capitalei, iar de străzile secundare răspund primăriile de sector, în timp ce operatorii de servicii profită de asta.

„Primăria se ocupă să arate spațiul public bine, după care vin diferiți operatori de utilități și arată ca după bombardament. Pe străzile principale, pe bulevardele principale, noi nu suntem înștiințati (n.r. de efectuarea unor lucrări). Primăria Capitalei nu are obligația să ne înștiințeze și pe noi, iar operatorii au doar obligația să înștiințeze Primăria Capitalei”, a explicat Ciprian Ciucu.

O strategie integrată este ceea ce ne trebuie. Primăria Capitalei lucrează la Planul Urbanistic General,
în colaborare cu Universitatea de Arhitectură, dar nu-ți face speranțe. Durează cam trei ani de zile elaborarea.

„Am alocat în buget 5 milioane lei pentru continuarea elaborării Planului Urbanistic General. Avem un contract în derulare cu un consorțiu condus de Universitatea de Arhitectură. Când va fi gata? Mai devreme de 3 ani”, a susținut edilul general Nicușor Dan.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews