Abonare la google news

Primarul municipiului Bacău, mesaj după ce s-a imunizat cu serul suspendat de la AstraZeneca. “Nu am avut…”

Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, primarul municipiului Bacău, a anunțat că s-a vaccinat cu serul suspendat temporar produs de compania AstraZeneca, dar că nu a avut efecte secundare grave. Totodată, edilul le-a cerut liderilor politici să nu transforme această situație într-o ocazie de a câștiga capital de imagine.

Lucian Daniel Stanciu-Viziteu s-a vaccinat cu AstraZeneca la începutul lunii martie și precizează că, la fel ca și alți români, nu a avut efecte secundare majore. Chiar și în aceste condiții, edilul susține că suspendarea lotului este o măsură bună, din punct de vedere al precauției.

La începutul lunii martie m-am imunizat şi eu cu vaccinul AstraZeneca din acest lot suspendat. Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot şi nici la ei nu există efecte secundare negative majore. Chiar şi aşa, cred că este binevenită această măsură generată din dorinţa de precauţie maximă”, a scris Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, pe Facebook.

Citeste si:  Camera Deputaților a adoptat o declarație în care condamnă manifestările cu caracter antisemit. Reacția lui George Simion

Serul de la AstraZeneca, suspendat temporar. Cum va decurge campania de vaccinare în Bacău

Primarul municipiului Bacău a explicat și cum va decurge campania de vaccinare în orașul pe care îl conduce, odată ce imunizarea cu serul AstraZeneca este temporar suspendată.

Ca măsură de prevenţie şi precauţie maximă, în baza hotărârii CNCAV, se suspendă temporar imunizarea cu vaccinul AstraZeneca din lotul 2856. De aceea, programările de vineri 12 martie, din centrul de vaccinare din municipiul Bacău, se suspendă câteva ore până vom primi vaccinuri dintr-un nou lot. După cum ştiţi, şi alte ţări au suspendat loturi strict ca o măsură de prevenţie. Am încredere în deciziile medicilor noştri şi în recomandările Ministerului Sănătăţii. Procesul de imunizare trebuie să continue la fel ca şi până acum. Scopul nostru este să ne reluăm cât mai repede viaţa de dinainte de pandemie, să ne putem vedea oricând cu părinţii, bunicii şi prietenii fără teama că am putea să-i infectăm pe cei dragi”, a mai anunțat Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Citeste si:  DNA cere control judiciar pentru Elena Udrea după ce fostul ministru PDL a fost condamnat la 8 ani de închisoare!

Primarul municipiului Bacău, mesaj pentru liderii politici

Totodată, edilul le-a cerut liderilor politici să nu transforme această situație într-o ocazie de a câștiga capital de imagine.

Cu această ocazie, le cer liderilor tuturor partidelor politice să nu transforme o situație de sănătate publică într-o ocazie de a câștiga puncte politice. Sănătatea românilor este mai importantă decât orice”, a mai scris edilul.

Citeste si:  Ultrasunetele pot distruge coronavirusul, arată un studiu

Citeste articolul pe Gandul

 43 total views