Abonare la google news

Primarul din Sebeș (Alba) cere public ieșirea orașului din scenariul roșu înainte de termenul de două săptămâni. Cum își motivează solicitarea

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a adresat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Instituției Prefectului Județului Alba și Direcției de Sănătate Publică Alba, solicitarea de a reevalua scenariul aplicat Municipiului Sebeș, respectiv scoaterea din scenariul roșu înainte de termenul de două săptămâni prevăzut de reglementările actuale. De asemenea, a făcut acest lucru și public, printr-un comunicat transmis sâmbătă.

Motivația primarului ține de faptul că, în ultimele 6 zile consecutive, incidența cazurilor de îmbolnăviri cu virusul Sars Cov-2 înregistrată în rândul locuitorilor este sub cifra de 3 la o mie de persoane.

Sebeșul are sâmbătă o incidență de 2,64 de cazuri noi la mia de locuitori în ultimele 24 de ore (în scădere cu 0,3 puncte față de ziua anterioară).

”Având în vedere toate măsurile de precauție pe care Municipiul Sebeș și le-a asumat și le aplică cu rigurozitate, având în vedere sprijinul consecvent al populației și al agenților economici, considerăm nedrept prejudiciul care se aduce activităților economice, agenților economici, precum și bugetului local al Municipiului Sebeș.

Citeste si:  Președintele Turkmenistanului susține că a găsit leacul împotriva COVID-19. “Lichidul de lemn dulce are un efect neutralizant!”

De asemenea, măsurile impuse care nu sunt reevaluate săptămânal se vor dovedi a fi în defavoarea elevilor (mai ales din clasele terminale), care au dreptul la educație. Viața trebuie să meargă mai departe în beneficiul comunității locale!” a transmis primarul Dorin Nistor, într-un comunicat de presă.

În răspunsul primit de la DSP Alba, Primăriei Sebeș i s-a comunicat că deși instituția nu are atribuția de a reevalua scenariul, instituția va oferi sprijin Municipiului Sebeș în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

În intervalul 6-12 martie 2021, la Spitalul Municipal Sebeș au fost efectuate 103 teste rapide și 187 teste RT-PCR și au fost disribuite școlilor 3.165 teste rapide Covid-19.

Citeste si:  Liderul clanului Corduneanu a fost săltat de mascaţi împreună cu soţia. Interlopul e acuzat de şantaj

De asemenea, primarul argumentează și prin numărul mare de persoane vaccinate până acum: 2.875.

Sebeșul este unul dintre cele mai bogate orașe din țară. Datorită apropierii de autostradă dar și de Sibiu și Alba Iulia, Sebeșul are un mare număr de investitori. Holzindustrie Schweighofer, Kronospan, Star Transmission & Star Assembly, Savini Due, Molent, Elis Pavaje, Alpin 57 Lux, sunt doar câteva exemple.

În paralel, au prosperat și afaceri mai mici, în transporturi, industrie ușoară (atelierele din zona orașului lucrează în lohn pentru unele dintre cele mai cunoscute branduri europene), și alimentară.

Primarul consideră că aceste activități economice sunt prejudiciate de menținea orașului în scenariul roșu în condițiile în care trendul infectărilor este negativ, iar incidența sub 3 la mie.

Citeste si:  Povestea partidului AUR, surpriza alegerilor parlamentare din 2020. Ce prevede programul lor politic

Perioada de 14 zile este prevăzută în anexa Hotărârii Nr. 16/2021 a CNSU:  ”Constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre se realizează în maxim 48 de ore de la atingerea acestora prin hotărâre a comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia”.

Foto: Primarul din Sebeș, Dorin Nistor (stânga) – Facebook


Citeste articolul pe G4Media

 39 total views