2 iunie 1:24 PM

Abonare la google news

Primarul Capitalei susține că a început cosirea ierbii în parcuri

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că activităţile de cosire a ierbii de pe spaţiile verzi, de remediere a gropilor în asfalt şi de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare au început sau sunt pe punctul de a începe, în condiţiile în care există bugetul necesar.

„Operaţiunea de cosire a ierbii din parcuri a început. Estimez că undeva în două săptămâni o să fim gata în parcuri şi, după aceea, urmează şi spaţiile verzi publice. Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistentă în bugetul pe care l-am votat în urmă cu câteva săptămâni. Imediat ce contractul este semnat, imediat ce vremea ne permite, o să începem să acţionăm pe segmentul acesta. Undeva în două luni estimez că o să fim bine cu străzile, cu remedierea gropilor din asfalt. În ce priveşte acţiunea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare DDD – adică ţânţari, căpuşe şi şoareci, şobolani – în precedenta şedinţă de consiliu am aprobat planul de acţiune. Avem pregătite utilajele. Imediat ce vremea ne-o permite, începem să stropim. Nu putem să facem asta când plouă, pentru că e inutil”, a explicat edilul general, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, citat de Agerpres.

Nicuşor Dan a menţionat că întârzierile au fost generate de faptul că municipalitatea a avut datorii curente de peste trei miliarde de lei, iar conturile i-au fost poprite. În acest sens, primarul a precizat că mandatul pe care l-a preluat nu este unul obişnuit, dar a menţionat că PMB are acum banii necesari pentru întreţinerea parcurilor şi a străzilor.

„Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de trei miliarde de lei – ceea ce înseamnă metroul din Drumul Taberei, ca un reper de mărime, ceea ce înseamnă că aveam obligaţia să plătim banii aceştia pe loc. Bineînţeles, am încercat să eşalonăm, am avut conturi poprite, am avut investiţiile oprite, nu a fost un mandat oarece şi, în consecinţă, pentru a ne respecta obligaţiile şi a dovedi în piaţă că suntem serioşi şi pentru a redresa această situaţie, am fost obligaţi să tăiem costuri şi acolo unde am vrut, şi acolo unde nu am fi vrut, şi aceasta a fost situaţia la parcuri şi străzi. Banii pe care nu i-am avut în martie, îi avem însă acum”, a susţinut el.

Potrivit edilului general, până în prezent, instituţiile din subordinea PMB desfăşurau operaţiuni „total neprofitabile economic, total dezechilibrate faţă de piaţă”.

„Pe zona de parcuri, ALPAB are contract de delegare cu această Companie Municipală de Parcuri şi o să vă dau nişte exemple de preţuri: cosire mecanică a gazonului – un leu pe metrul pătrat, când preţul pieţei este 23 de bani pe metrul pătrat, de patru ori mai mult. Cât costă să demontezi şi să montezi o şipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei să o demontezi, 200 de lei să o montezi. Cât costă să goleşti un coş de gunoi? 4 lei. Să îl goleşti într-un sac şi să îl pui la loc. Lucrurile acestea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod şi o să vedeţi în activitatea viitoare o corectare a tarifelor şi, bineînţeles, o să mă ţin de promisiunea de închidere a companiilor şi de a merge către piaţă şi preţuri corecte”, a spus el.

Sursa: Agerpres / Sursa foto: ADP Sector 1


Citeste articolul pe G4Media