Abonare la google news

Primaria Sectorului 5 a atribuit fără licitație un contract de milioane. Primarul Piedone se declară surprins și anunță anchetă

  • Piedone: „Este un contract încheiat de fosta administrație”
  • Piedone: „A fost Jihad la Primărie, adică japcă”
  • Firma câștigătoare spune că a încheiat contractul în mandatul lui Piedone
  • Valoarea contractului: 13,4 milioane RON (aprox 2,7 mil. euro)

Milioane de euro băgate în depozitul de deșeuri. Se întâmplă la Primăria Sectorului 5 din Capitală, unde primarul se jură că nu știe nimic. Vrea control.

Citeste si:  Spania are cele mai multe secții de votare din diaspora. Câți români s-au prezentat până acum la urne

Primăria Sectorului 5 e în centrul unei controverse, după ce a atribuit un contract de peste 13 milioane de lei, circa 2.7 milioane de euro, unei firme care depozitează gunoaie. Suma este peste limita celei legale pentru atribuiri directe, deci încalcă legea. Achiziția apare în SEAP, dar primarul Cristian Popescu Piedone spune că n-a auzit de ea. E contrazis de firma câștigătoare.

Citeste si:  O firmă și patru persoane, trimise în judecată pentru poluare masivă a râului Argeș

Contractul a fost încheiat pe data de 31 decembrie 2020, susține Răzvan Trocan, administratorul firmei, într-un comunicat publicat de Hotnews. Nici vorbă, răspunde primarul. Arată cu degetul către „furnicuțele” vechii administrații.

„Am demarat o investigație pentru că este un contract încheiat de vechea administrație. Avem echipă nouă la achițizii, dar mai sunt furnicuțe vechi. A fost Jihad și japcă aici”, a răspuns Piedone.

Citeste si:  Barna: Vom face agenda guvernului. Cioloş: USR PLUS, o forţă politică matură

Legea spune că autoritățile pot face achiziții fără licitație dacă sumele sunt mai mici de 132.000 lei pentru produse și 441.000 lei pentru lucrări! În acest caz vorbim despre 13 milioane de lei.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 40 total views