joi 28 octombrie 11:31 PM

Abonare la google news

Primăria din Kiev a anunțat introducerea permisului sanitar inclusiv pentru transportul public

Primăria capitalei ucrainene Kiev a anunţat joi introducerea de luni a unui permis sanitar pentru accesul în numeroase locuri publice, inclusiv în transportul public şi restaurante, drept răspuns la „deteriorarea bruscă” a situaţiei epidemice, potrivit AFP.


„Introducem aceste restricţii severe pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor”, a declarat în cadrul unui briefing de presă primarul din Kiev, Vitali Kliciko. Oraşul are aproape 3 milioane de locuitori.

Un certificat de vaccinare anti-COVID sau un test PCR negativ va fi obligatoriu pentru a intra în restaurante, centre comerciale, săli de sport, cinematografe, hoteluri şi anumite structuri guvernamentale.


Aceeaşi obligaţie va fi impusă pentru utilizarea transportului în comun, în special metroul oraşului. Respectarea sa va fi controlată în mod aleatoriu de „grupe speciale” de poliţişti, a avertizat Kliciko.

Grădiniţele nu vor funcţiona decât dacă toţi angajaţii sunt vaccinaţi, în timp ce unităţile din ciclul secundar vor trebui să treacă din nou la cursuri la distanţă, a precizat primarul.

„Vaccinaţi-vă, vă rog, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei apropiaţi”, a mai spus Kliciko, într-un moment în care numai un sfert dintre ucraineni s-au inoculat împotriva COVID, scrie Agerpres.

Primarul din Kiev şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea privind saturaţia spitalelor din capitală.

Oraşul dispune de 6.000 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, dar 63% sunt deja ocupate şi „în anumite spitale, această cifră atinge de la 99 până la 100%”, a subliniat el.

Ucraina, fostă republică sovietică cu circa 40 de milioane de locuitori şi un sistem de sănătate publică foarte învechit, a anunţat joi un nou record de contaminări, cu 26.071 de noi infectări înregistrare în ultimele 24 de ore.

Editor : A.P.


Digi24.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !