26 septembrie 11:06 PM

Abonare la google news

Primar comunist ales în al doilea cel mai mare oraş din Austria, Graz. Rezultatul şocant nu a fost anticipat de niciun sondaj de opinie

Partidul Comunist Austriac (KPO) a ieşit pe primul loc la alegerile locale din Graz, conform primelor rezultate. Candidata sa, Elke Kahr (59 de ani), a obţinut 29,1% din voturile exprimate (+8,8%), comparativ cu 25,7% (-12,1%) pentru primarul conservator în exerciţiu Siegfried Nagl (de la partidul OVP), aflat în funcţie de 18 ani, care şi-a anunţat demisia.

Rezultatul nu a fost anticipat de sondaje, iar „amploarea sa este mai mult decât surprinzătoare„, le-a declarat Elke Kahr jurnaliştilor.

„Unii fac promisiuni cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri. Noi suntem prezenţi în fiecare zi şi de mulţi ani alături de oameni, în special alături de cei mai nevoiaşi„, a declarat ea, explicând succesul.

Citeşte şi ALEGERI RUSIA. Partidul lui Putin a zdrobit concurenţa şi a câştigat aproape jumătate din voturi. Comuniştii s-au clasat pe locul doi, cu 20%

Al doilea oraş din Austria, cu peste 220.000 de alegători, Graz oferă deseori numeroase voturi Partidului Comunist Austriac, o formaţiune care, altfel, este cvasi-inexistentă în restul Austriei.

Alături de extrema-dreaptă şi de Verzi, KPO a făcut parte din precedenta echipă municipală condusă de conservatori şi a avut doi adjuncţi, însărcinaţi cu transportul, sănătatea şi afacerile sociale.

KPO nu a precizat deocamdată cu ce formaţiuni intenţionează să formeze o coaliţie pentru a administra oraşul.

Citeşte şi Atrocităţile istoriei, Alexandru Moghioroş. Comunistul care a ordonat masacrarea tuturor cailor din România, iar apoi a dat timp de 50 de ani numele unei pieţe din Bucureşti

Citeste articolul pe RomaniaTV