5 mai 7:43 PM

Abonare la google news

Prima țară care a aprobat vaccinarea cu Pfizer pentru copiii de peste 12 ani

  • Producătorul de medicamente a anunțat că serul s-a dovedit sigur, eficient și a produs anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani
  • Până acum, vaccinul fusese aprobat doar pentru canadienii cu vârsta de peste 16 ani
  • Riscul de îmbolnăvire gravă a copiilor sau de a muri din cauza asociate COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital

Canada a aprobat vaccinarea cu Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, scrie globalnews.ca

Până acum, vaccinul fusese aprobat doar pentru canadienii cu vârsta de peste 16 ani.

Acesta este primul vaccin autorizat în Canada pentru prevenirea COVID-19 la copii și marchează o etapă importantă în lupta împotriva pandemiei”, a declarat dr. Supriya Sharma, consilierul șef al sistemului de sănătate din Canada.

Anunțul vine după ce producătorul de medicamente a anunțat că serul s-a dovedit sigur, eficient și a produs anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, în urma unui studiu clinic desfățurat la sfârșitul lunii trecute.

La studiu au participat peste 2.200 de adolescenți, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

În martie anul trecut, Pfizer a declarat că studiile vaccinului său la copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au arătat o eficiență de 100% și un răspuns imun puternic.

Riscul de îmbolnăvire gravă a copiilor sau de a muri din cauza asociate COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital.

În Europa, Pfizer a depus recent la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) cererea de aprobare a vaccinului anti-COVID la copiii de peste 12 ani. Compania a făcut studii pe 2.260 de copii între 12 şi 15 ani, iar rezultatele au arătat o eficiență de 100%.

Evaluarea EMA durează până la 6 săptămâni.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews