miercuri 19 ianuarie 12:01 AM

Abonare la google news

Prima decizie a lui Marian Copilu la Universitatea Craiova! Ce se întâmplă cu Corneliu Papură


După instalarea ca preşedinte al Universității Craiova, prima decizie în cadrul clubului din Bănie a lui Marian Copilu a fost să-l readucă pe Corneliu Papură (48 de ani) în funcția de antrenor principal al echipei secunde, în locul Alexandru Stoica, care va rămâne antrenor în cadrul Centrului de Copii și Juniori.


Corneliu Papură a mai antrenat echipa satelit în sezonul 2016-2017, apoi a fost în trei mandate ca principal la prima echipă a Universităţii Craiova, precum şi antrenor secund al lui Victor Piţurcă la formaţia din Bănie.

„Papi” se află în club încă din 2013, având diverse alte funcţii, de director tehnic al Centrului de Copii și Juniori, alături de Ovidiu Stângă, dar şi scouter şi analist, fiind considerat unul dintre oamenii de încredere ai lui Mihai Rotaru.

Prima decizie a lui Marian Copilu la Universitatea Craiova: Corneliu Papură a fost instalat pe banca echipei – satelit!

Corneliu Papură va colabora la formaţia secundă a clubului din Bănie cu Dragoş Sebastian Bon, pe care l-a avut secund şi la prima echipă a Universităţii Craiova. Fost jucător al Universităţii Craiova în anii 90, dar şi după 2000, Cornel Papură a mai antrenat FC Olt Slatina, în urmă cu 10 ani. Universitatea II Craiova ocupă locul 8 în seria C6, cu 14 puncte după 15 etape.

De asemenea, o altă decizie luată de Marian Copilu a fost ca fostul team-manager al primei echipe a Universităţii Craiova, Lucian Pretorian, să fie instalat şef al Centrului de Copii și Juniori, în locul lui Dragoş Stăvaru.

Schumacher a dezvăluit care e marea problemă a lui Papură: „Toată lumea îi spunea asta”

Fostul secund al lui Corneliu Papură la Craiova, Constantin Schumacher, spunea care ar fi hiba lui „Papi”, altfel un antrenor de calitate, în opinia sa.

„Papură este un antrenor foarte bun, un tactician care se pregăteşte, dar are o problemă: comunicarea cu cei din jur. E un sfat din partea mea, dacă ar şti să comunice cu oamenii din jur, să fie mai maleabil…

Toată lumea îi spunea asta, şi în interviuri era foarte rece. El îndepărtează oamenii, iar în anumite momente ai nevoie ca oamenii din jurul tău să fie alături de tine cu sufletul. A fost extraordinar să lucrez cu el.

Am jucat împreună în China un an de zile, a dorit mult să vin lângă el. Mi-a părut rău că s-a terminat şi nu am mai colaborat, dar eu cred, o spun răspicat, dacă va face lucrurile de mai sus poate antrena lejer orice echipă din Liga 1. Dacă ar şti să regleze comunicarea cu cei din jur ar fi mult mai bine pentru el”, a declarat Constantin Schumacher, la LookSport.

 

 

Prosport.ro