miercuri 21 aprilie 5:07 PM

Abonare la google news

Preţul vaccinului Pfizer ar urma să fie astronomic. Cât va costa serul după pandemie


Preţul unei doze de vaccin anti-COVID Pfizer ar putea ajunge până la 150 de dolari, conform unui document prezentat de deputatul Fabien Roussel într-o emisiune BFMTV.


„Documentul acesta arată că prețul vaccinului va continua să crească până la o sumă de 150 de dolari pe doza”, a spus deputatul Fabien Roussel, conform Aleph News.

Roussel a mai spus că firma producătoare de vaccinuri „va face munți de aur datorită acestei manevre”.

Preţul vaccinului Pfizer va exploda: „Salvează vieţi, permite redeschiderea economiilor, dar îl vindem la preţ de o masă”

Documentul este un transcript al unei videoconferințe din februarie 2021, unde directorul financiar Pfizer, Frank A. D’Amelio, spunea că o doză de vaccin avea, la vremea respectivă, un preț anormal de mic, de aproximativ 15 euro.

Totuși, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a recunoscut că vaccinul a fost vândut la prețuri mai ridicate în țările dezvoltate, precum statele membre UE și SUA.

„Vaccinurile au un preț inestimabil”, a declarat Albert Bourla, CEO Pfizer. „Salvează vieți omenești, permit redeschiderea economiilor, dar le vindem la prețul unei mese”, a insistat el.

Citeşte şi: Mărturia cutremurătoare a unui medic ATI de la Spitalul Witing după discuţia cu o pacientă cu formă gravă de COVID. „Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată”

Romaniatv.net