Abonare la google news

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European. Subiectele aflate pe agenda discuțiilor

  • Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European și la summitul Euro în format extins
  • Principalele subiecte de pe agenda reuniunii Consiliului European vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii și gestionarea fenomenului migrației
  • În cadrul reuniunii se va discuta și despre relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă

Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European și la summitul Euro în format extins.

Potrivit Administrației Prezidențiale, principalele subiecte de pe agenda reuniunii Consiliului European vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii și gestionarea fenomenului migrației.

În cadrul reuniunii se va discuta și despre relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

„Totodată, în marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizației. Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19”, a mai informat miercuri Administrația Prezidențială.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!

Citeste articolul pe AlephNews