Abonare la google news

Preşedintele ALDE a murit. Dacian Cioloş s-a declarat şocat de „decesul tragic”

Preşedintele ALDE a murit. Eurodeputatul olandez Hans van Baalen, preşedintele partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), a decedat în urma unei maladii, la vârsta de 60 de ani, a declarat un purtător de cuvânt al familiei pentru agenţia de presă olandeză ANP, preluată de France Presse.

‘Hans van Baalen a decedat într-un spital din Rotterdam după o scurtă maladie’, a relatat ANP, citându-l pe purtătorul de cuvânt.
Van Baalen era membru în Parlamentul European de 10 ani şi preşedintele ALDE din 2015. Anterior fusese deputat în parlamentul olandez între 1999-2002 şi 2003-2009.

Citeste si:  Marcel Ciolacu, convins că, în 2024, se va „sparge ghinionul” și că PSD va da președintele României

Era specializat în probleme de securitate, apărare şi afaceri externe.

Van Baalen era o figură importantă a formaţiunii de centru-dreapta VVD (Partidul popular pentru libertate şi democraţie) a premierului olandez Mark Rutte, care s-a declarat ‘afectat’ de dispariţia colegului său.

‘Lucram împreună din 1993. Hans a jucat un rol decisiv în creşterea enormă a grupului liberal în Parlamentul European. Am preţuit prietenia noastră’, a scris Rutte pe Twitter.

Citeste si:  VIDEO Președintele Donald Trump consideră că nu sunt șanse să fie demis/ Camera Reprezentanților dezbate miercuri punerea sa sub acuzare

Diana Şoşoacă vrea să fie îngropată în picioare: Turnaţi beton şi voi fi Statuia Libertăţii
‘Profund întristat să aflu despre decesul lui Hans van Baalen. O zi tristă pentru partidul ALDE pe care îl conducea cu angajament şi devotament’, a transmis Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

La rândul său, Dacian Cioloş, preşedintele grupului Renew Europe (centrişti şi liberali) din PE, s-a declarat pe Twitter ‘şocat de decesul tragic’ al lui Van Baalen.

Citeste si:  Felul în care reacționăm la vaccin este indiciul pentru cum am reacționa dacă ne-am îmbolnăvi de Covid-19, afirmă președintele Asociației Medicilor de Familie din București-Ilfov

‘Hans conducea mişcarea liberală ‘în Europa şi ‘va lipsi întregii familii liberale’, a afirmat Cioloş.

Hans Van Baalen a fost între 2009-2014 şi preşedinte al Liberal International, federaţia care îi reuneşte pe liberalii din toată lumea.

Astronautul american Michael Collins, membru al Apollo 11, prima misiune cu echipaj pe Lună, a murit

Citeste articolul pe RomaniaTV