luni 23 august 9:06 PM

Abonare la google news

Preotul din Medgidia, prins băut la volan, a dat vina pe vinul de la slujbă!


Un preot din Medgidia a fost amendat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar avea să depună contestație. De meserie preot, Dragoș Radu a motivat că a consumat vin de împărtășanie, dar în cantitate foarte mică.


El a fost amendat cu 1305 lei, 9 puncte de penalizare și reținerea permisului de conducere, după ce a fost prins în trafic de Poliția Rutieră, având o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Avea să se apere astfel: a spus că a consumat vin de împărtășanie, dar în cantitate foarte mică, și de aceea solicită înlocuirea amenzii aplicate cu sancțiunea avertismentului, scrie replicaonline.ro. (CITEȘTE ȘI: INCONȘTIENȚĂ EXTREMĂ! A FURAT O MAȘINĂ, A URCAT LA VOLAN BEAT ȘI FĂRĂ CARNET DE CONDUCERE. BĂRBATUL A PROVOCAT UN ACCIDENT)

Dragoș Radu avea să fie oprit de polițiștii din Valea Dacilor, pe 21.04.2021, când a și fost testat cu aparatul etilotest. Avea să rezulte 0,10 m1/l alcool în aerul expirat. Suspect de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Preotul din Medgidia, prins băut la volan, a dat vina pe vinul de la slujbă!

Preotul povestește că se deplasa în localitatea Valea Dacilor, la o procesiune religioasă privată, iar după terminarea slujbei pe care a ținut-o la biserica din parohia unde slujește, a consumat vin de împărtășanie. În cantitate mică și nu a avut intenția să conducă beat. Consideră că alcoolul ingerat, fiind în cantitate mică, nu poate influența deprinderile de a conduce pe drumurile publice. (NU RATA: UN TÂNĂR DIN DÂMBOVIȚA S-A URCAT BĂUT ȘI FĂRĂ PERMIS LA VOLAN. BĂRBATUL A RUPT UN GARD ȘI A BĂGAT ÎN SPITAL PASAGERUL DIN DREAPTA SA)

Doar că magistrații i-au respins contestația. ”Instanța a reținut că prin plângerea formulată petentul nu a contestat decât formal situația de fapt reținută în procesul-verbal contestat, și că nu a dovedit netemeinicia observațiilor personale ale agentului constatator sau inexactitatea acestora, nu a prezentat o explicație rațională motivului pentru care s-ar fi întocmit procesul-verbal cu consemnarea unei situații nereale, pentru a se ridica un dubiu cu privire la obiectivitatea acestuia și nici nu a făcut dovada existenței unei cauze exoneratoare de răspundere.

De asemenea, amenda a fost aplicată într-un cuantum minim, instanța apreciind că în cauză nu sunt incidente circumstanțe de natură a duce la înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului. Judecătoria Medgidia a respins plângerea contravențională ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 18 august 2021 și nu este definitivă”, a fost sentința dată.

Cancan.ro