Abonare la google news

Premierul Florin Cîțu: „Să crești taxele este sinucigaș. Îți omori economia!”

Premierul Florin Cîțu este de părere că „Să crești taxele este sinucigaș. Îți omori economia!”, astfel că a dat asigurări că Guvernul nu va introduce altele noi. De asemenea, acesta a explicat că soluția pentru a reveni în economie este digitalizarea. 

Premierul Florin Cîțu a explicat sâmbătă, 6 martie, că Guvernul nu va introduce taxe noi, așa cum s-a vehiculat în ultima vreme.

Florin Cîțu: „Nu, nu introducem taxe”

„Am văzut în spațiul public că se reîncălzește o ciorbă mai veche, asta cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care economia este sub potențial este sinucigaș, îți omori economia. România are resurse de a reveni în economie, iar soluția nu este să schimbi un om sau doi. Soluția este digitalizarea, aceasta este soluția pe care am văzut-o în Uniunea Europeană, este soluția să crești colectarea pe termen lung. Putem ajunge la acel deficit de 3% printr-o strategie inteligentă, putem să ne descurcăm cu banii pe care îi avem, doar să îi administrăm mai bine”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, acesta a explicat faptul că bugetului României pe 2021 va fi analizat de către Comisia Europeană, iar evaluarea va fi gata în luna martie. Totodată, și unele agenții de rating vor evalua acest buget, analiza fiind făcută în aprilie.

Citeste si:  Ce avere are Inna. Este cea mai bogată cântăreață din România, Loredana și Delia doar visează la asta

Premierul României, despre buget: „Vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene”

„Lecția pe care am învățat-o anul trecut, adică am învățat-o în 2008, dar am aplicat-o și anul trecut: cât mai multe investiții. Avem nevoie de o economie sănătoasă pentru a plăti oamenii, dar avem nevoie și de oameni sănătoși. Provocarea mare a bugetului pe 2021 a fost să alocăm cât mai mulți bani pentru investiții. Execuția bugetară pentru investiții, vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene. Anul aceste 52% vor fi finanțări din fonduri europene. Urmăresc analizele pe care le fac specialiștii, de fiecare dată când apare un buget. Am urmărit analizele Consiliului Fiscal, o instituție care n-a fost foarte prietenoasă cu guvernele, dar anul acesta au concluzionat că avem un buget realist. În martie vom avea o analiză din partea Comisiei Europene, iar în aprilie vom avea cele trei evaluări din partea instituțiilor de rating”, a mai declarat premierul României.

 

Citeste si:  Atac dur al unui lider PNL la Clotilde Armand: „Să înceteze cu amenințările și bullyingul”

Citeste articolul pe Gandul