Premierul Florin Cîțu: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat

„E un domeniu dificil și această tranziție la economia verde în toată Uniunea Europeană vine cu probleme. Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluția aleasă e una care rezolvă problema. Acest guvern a arătat că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluția pentru următoarele 3 luni”, a spus Florin Cîțu.

„Trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei, de aceea spun că nu cred că soluția aleasă e bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și ale minerilor, lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă”, a adăugat el.

Citeste si:  Cornel Dinu, impresionat de un fotbalist de la FCSB. „E deosebit! Se întâmplă rar în ultima vreme să vezi aşa ceva”

„Găsim soluții, îi înțeleg, știu că trec printr-o situație dificilă. Formula prin care încearcă să rezolve această situație nu mi se pare cea mai fericită, dar mi se pare că sunt foate mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe ultima acestei categorii sociale. Țineți minte ce a fost în anii 90. Le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și a altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a mai spus premierul.

Citeste si:  Vești proaste pentru români! Ce se întâmplă cu restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații

Declarațiile vin după ce o parte dintre minerii care protestează în subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului au anunţat, duminică seara, că sunt dispuşi să intre în greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate. Sute de mineri protestează și în fața Complexului energetic Hunedoara.

 

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA PREMIERULUI: 

Citeste si:  Simona Halep s-a întors din Australia! A fost prinsă, din greșeală, în ușile glisante la aeroportul Henri Coandă | FOTO

 

Sursa: RFI

 5 total views