Abonare la google news

Premierul Cîțu: Acțiunile celor care fac campanii împotriva măștii și a vaccinării sunt similare cu cele ale unor teroriști. Încearcă să submineze autoritatea statului

Premierul Florin Cîțu a lansat vineri, de la Palatul Victoria, critici dure la adresa celor care fac campanii împotriva măsurilor antipandemie luate de guvern, precum portul măștii în spații publice, distanțarea și vaccinarea, subliniind că acțiunile acestor persoane sunt similare cu cele ale unor teroriști.

”În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști. Pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si:  Vlad Voiculescu răspunde acuzațiilor aduse de Asociația Municipiilor condusă de Emil Boc, privind finanțarea campaniilor de vaccinare: Mai productiv ar fi ca discuţia să fie instituţional, între câteva instituţii ale statului care au şi lideri care se cunosc

Șeful guvernului a precizat că în România campania de vaccinare anti-COVID trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin distribuite în ţara noastră, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse.

„Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, bineînţeles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public (AstraZeneca – n.r.), Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, bineînţeles, cu monitorizarea efectelor adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin şi avem, bineînţeles, o ţară, Marea Britanie, care-şi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil”, a subliniat Cîţu.

Citeste si:  Incendiu Constantin Brâncuși Cluj, în Gheorgheni. A ars o casă

Premierul a subliniat că trebuie acordată încredere specialiştilor care au „recomandat, autorizat”, utilizarea acestui tip de vaccin că îşi vor face treaba în continuare.


Citeste articolul pe G4Media

 43 total views