Abonare la google news

Premierul Cîțu a ajuns la Guvern pe jos, în „Vinerea Verde”: Am făcut 15 minute/ Fac acest lucru foarte des

Premierul Florin Cîțu a ajuns la Guvern pe jos, în „Vinerea Verde”, campanie lansată de ministerul Mediului pentru a încuraja în special angajații din instituțiile publice să folosească transportul alternativ.

„Fac acest lucru foarte des. Am venit exclusiv pe jos. Am făcut 15 minute”, a declarat premierul jurnaliștilor.

Despre angajații care au ales să nu se alăture campaniei și au folosit mașinile în această zi, premierul a declarat că „sigur se vor adapta în perioada următoare, sunt convins. Astăzi este o zi mai răcoroasă”.

Citeste si:  Dan Barna: „Premierul nu poate să remania un ministru USR PLUS fără acordul nostru“

Premierul a mai transmis că nu folosește bicicleta și că, cu unele ocazii, vine la muncă și cu metroul, „din când în când”.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat campania ”Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

Citeste si:  Florin Cîţu: Legea bugetului este finalizată. Ce spune premierul despre sporurile din sectorul bugetar

„Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu


Citeste articolul pe G4Media

 42 total views