Abonare la google news

Premieră pentru „Stejari” după ani buni: 7 stranieri sunt în primul XV. Van Heerden și Fercu, accidentați pentru meciul de rugby cu Rusia (sâmbătă, ora 14.00, la Soci)

România va întâlni sâmbătă, 6 martie 2021, în primul meci al Rugby Europe Championship 2021, Rusia.

Partida va avea loc la Soci de la ora 14:00, ora României și poate fi urmărită în direct pe RugbyEurope Tv. Meciul nu este transmis de nicio televiziune din România.

De asemenea, partida marchează și debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2023, puncte care se vor aduna pe parcursul anilor 2021 și 2022.

Premieră pentru „Stejari” după mai bine de 6 ani: cei mai buni stranieri sunt la lot. Van Heerden și Fercu, accidentați pentru meciul de rugby cu Rusia

Pentru prima oară din 2015 încoace staff-ul naționalei are la dispoziție toți jucătorii buni care evoluează afară și tot prima oară când nu lipsește nimeni. România va avea la dispoziție 7 stranieri în primul XV, dar și două rezerve. În total, 9, o cifră excelentă pentru selecționerul Andy Robinson.

Din cauza restricțiilor legate de Covid, deplasarea la Soci s-a făcut cu 24 de ore înainte de meci. Antrenamentul oficial a fost realizat în țară pe stadionul Dinamo, vineri, de la 9 dimineața.

Citeste si:  Ce spune Smiley după ce un interlop a spus că i-a preparat droguri. Drept la replică

Van Heerden și Fercu sunt accidentați și nu se poate conta pe ei în această întâlnire. Anul trecut, pe 5 martie la Krasnodar, România pierdea cu Rusia, 25-32.

Pentru acest meci, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va evolua, formație din care fac parte jucători experimentați, dar și tineri de perspectivă.

Florin Vlaicu, la selecția 125 la Soci contra Rusiei

Cel mai selecționat jucător din istoria rugbyului românesc, Florin Vlaicu, care mâine va avea selecția 125, se află în fața performantei de a intra în rândul jucătorilor cu 1000 de puncte marcate, performanță de care îl despart doar trei puncte.

Citeste si:  Rafila îl critică pe Voiculescu pentru că a convocat managerii spitalelor sâmbătă seară: Te trezești după trei luni că ai o problemă și vrei să o rezolvi sâmbătă seară

Pe de altă parte, Paul Popoaia se află înaintea debutului, acesta aflându-se pe banca de rezerve.

“Suntem pregătiți ca sâmbătă să mergem în Rusia și să facem un rezultat pozitiv. În ultimii ani această competiție a devenit foarte echilibrată, toate echipele sunt aproape la același nivel, Rusia a fost întotdeauna un adversar redutabil cu atât mai mult cu cât joacă la ei acasă.

Eu consider că este bine că avem primul meci în deplasare pentru că presiunea va fi pe ei, nu pe noi și sperăm să venim cu puncte acasă. Anul acesta miza este mare, calificarea la Cupa Mondială de rugby din 2023, debutul campaniei de calificare, cu atât mai mult ne dorim să câștigăm”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul echipei.

Echipa României pentru meciul cu Rusia din #REC2021

1. Ionel Badiu (Valence Romans Drome), 2. Eugen Căpățînă (SCM Timișoara), 3. Alexandru Tăruș (Zebre Rugby), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moțoc (RC Massy), 6. Mihai Macovei (Colomiers) (C), 7. Dragoș Ser (CSA Steaua), 8. Andrei Gorcioaia (Bayonne), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Vlăduț Popa (CSA Steaua), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timișoara).

Citeste si:  Cîţu: Am cerut o anchetă rapidă în cazul Oneşti. Să se ia măsuri dacă se dovedeşte că au fost vinovaţi lucrători din Poliţie

Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CSA Steaua), 18. Alexandru Gordaș (Stade Nicois), 19. Ionuț Mureșan (SCM Timișoara), 20. Cristi Chirica (Sporting Club Appameen), 21. Gabriel Rupanu(SCM Timișoara), 22. Daniel Plai (CSA Steaua), 23. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)

STAFF: Antrenor principal: Andrew Robinson, Antrenori secunzi: Stevie Scott, Sosene Anesi, Preparator fizic: Florin Tașcă, GPS: Marius Chiriac și Constantin Gheară, Doctor: Dan Wanya- Crîngu, Kinetoterapeuți: Marius Todosi și Sandu Constantin, Analist video: Paul Larter, Manager: Daniel Carpo.

Echipa Rusiei pentru meciul cu Rusia din #REC2021

Citeste articolul pe ProSport