marți 19 octombrie 4:06 PM

Abonare la google news

Premiera noului Maserati Grecale a fost amânată pentru primăvara lui 2022. Care este motivul?

Premiera globală pentru nou model Maserati Grecale, programată inițial pentru 16 noiembrie anul curent, a fost amânată pentru primăvara anului 2022.


Cauza amânării ar fi problemele care au provocat întreruperi în lanțurile de aprovizionare cu componentele cheie necesare pentru a finaliza procesul de producție al mașinii.


În special, din cauza lipsei de semiconductori, numărul unităților nu ne-ar permite să răspundem în mod corespunzător cererii globale așteptate. De altfel, noul Grecale oferă echipări inovatoare, în special în zonele de conectivitate și interfață om-mașină.

Maserati Grecale, care va fi poziționat sub SUV-ul Levante, face parte din planul italienilot de a lansa zece modele noi sau revizuite până în 2023. Grecale se bazează pe aceeași platformă ca Alfa Romeo Stelvio și Guilia și va fi construit alături de aceste modele la fabrica Cassino din Italia.

Energia modelului Maserati Grecale nu poate fi oprită

Noul model SUV al Maserati va avea probabil un motor cu patru cilindri în linie pentru versiunea entry-level și motoare V6 cu tehnologie mild-hibridă pentru modelele cu performanțe superioare. Un motor V8 derivat de la Ferrari, prezentat pe precedentele modele Maserati este exclus, deoarece marca italiană pare că încearcă să elimine din gamă acest motor.

Maserati a anunțat că modelul Grecale va fi oferit în versiunile GT, Modena și Trofeo, iar acesta din urmă va prezenta același motor V6 twin-turbo de 2,9 litri ca și Stelvio Quadrifoglio: 503 CP și 600 Nm cuplu motor.

Este de așteptat ca noul Grecale să aibă în viitor și o versiune complet electrică.

Promotor.ro


Stirile.eu