Abonare la google news

Premieră națională! O femeie diagnosticată cu COVID-19 a adus pe lume cvadrupleți

Premieră națională la Iași, unde o femei infectată cu virusul SARS-CoV-2 a adus pe lume cvadrupleți. Intervenția a fost una dificilă, însă totul s-a terminat cu bine, iar micuții sunt în afara oricărui pericol.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, era în 34 de săptămâni şi prezenta, pe lângă infecţia cu noul coronavirus și alte afecțiuni. Din fericire, medicii au reușit să gestioneze situația, iar femeia a dat naștere la patru bebeluși de sex masculin. (CITEȘTE ȘI: SE DESCHID PESTE 70 DE CABINETE PENTRU VACCINARE! UNDE SE AFLĂ NOILE CENTRE)

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă.

Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”, au spus medicii.

(VEZI ȘI: PÂNĂ CÂND VA ȚINE PANDEMIA DE COVID-19, ÎN ROMÂNIA? MEDICUL EMILIAN IMBRI ESTE CEL CARE A FĂCUT ANUNȚUL TRIST)

Citeste articolul pe Cancan