Premieră la Galaţi: Au sosit primele autobuze hibrid (GALERIE FOTO)

Este premieră la Galaţi. Primele autobuze hibrid au ajuns în oraş. Două autovehicule au ajuns luni în oraș, fiind primele dintr-un lot de 20 de autobuze comandate de Primăria Galaţi unui producător polonez.

Două autobuze hibrid au ajuns luni la Galaţi. Sunt primele autovehicule moderne livrate în baza unui contract semnat de Primărie şi un producător din Polonia. În total, acesta trebuie să livreze 20 de autobuze electrice pe parcursul anului.

Este o premieră pentru gălăţeni. Pe traseele din oraş vor circula autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil şi cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am anunţat că o să cumpărăm doar mijloace de transport noi. Aducem şi tramvaie noi. De asemenea, dorim să aducem şi alte autobuze, nu doar cele 20 care vin anul acesta”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Pentru achiziţie Primăria Galaţi plăteşte aproape 34 de milioane de lei. Noile autobuze au 12 metri lungime, trei uşi, o capacitate de transport de minimum 90 călători, podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, camere video, sistem GPS şi instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Citeste si:  Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania: Fenomene meteo extreme

Conform caietului de sarcini, autobuzele au motoare diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice.

Primele două autobuze din Galaţi vor circula pe trasee imediat după finalizarea procedurilor privind înmatricularea şi asigurarea.

Conform înţelegerii, următoarele 18 autobuze vor fi livrate pe parcursul anului. În total, Primăria Galaţi vrea să cumpere 50 de autobuze electrice.

Citeste si:  Serviciul de Ambulanță Galați nu are căldură de doi ani: "Oamenii sunt epuizați, vin transpirați de la intervenții și trebuie să se schimbe în săli neîncălzite, la temperaturi scăzute"

Un parlamentar susţine că a fost discriminat într-o bancă din Galaţi

Un deputat spune că a avut parte de o surpriză neplăcută într-o bancă din Galaţi. El a vrut să deschidă un cont bancar, dar i s-a spus că sunt necesare verificări suplimentare deoarece este parlamentar. Verificările au ţinut zile întregi, parlamentarul a renunţat şi acum cere explicaţii oficiale.

Citeste si:  GÂNDUL LIVE. Marius Chirca, despre adăpostul de animale al Primăriei Târgu Lăpuș: În premieră pentru România, adăpostul a fost închis definitiv! / 80% din Protecția Animalelor din România înseamnă vânzarea câinilor în străinătate - VIDEO

Deputatul Laurenţiu Gîdei îi reprezintă pe gălăţeni în Parlamentul României. El a povestit pe Facebook ce a păţit în momentul în care a solicitat un cont bancar şi un card. Totul s-a petrecut într-o bancă din oraşul Galaţi.

Sursa: Gandul

 5 total views