miercuri 26 ianuarie 7:46 PM

Abonare la google news

Premieră în SUA. Orașul San Jose introduce polițe de asigurare pentru armele de foc


San Jose din California va fi primul oraș din Statele Unite care le va impune proprietarilor de arme să aibă asigurare pentru acestea, în urma votului consiliului local, scrie Reuters.


Primarul din San Jose a declarat marți, după ce consiliul local a votat acest proiect, că fondurile strânse prin aplicarea acestei măsuri vor fi folosite pentru a finanța programe care au ca scop reducerea violenței cu arme de foc și acoperirea prejudiciilor cauzate.

„Le mulțumesc colegilor mei din consiliul local care continuă să-și arate angajamentul față de reducerea violenței cu arme de foc și a devastării pe care ea o cauzează în comunitatea noastră”, a declarat primarul Sam Liccardo într-un comunicat remis presei.

Decizia trebuie să fie ratificată la o ședință ce va avea loc luna viitoare, urmând să intre în vigoare din august.

Armele sunt un subiect politic sensibil în Statele Unite, care are cel mai mare număr de deținători de arme raportat la populație din întreaga lume, precum și o incidență mai ridicată a actelor de violență comise cu arme de foc față de celelalte state bogate.

În 1989, California a devenit primul stat american care a interzis armele de asalt după un atac armat la o școală a dus la uciderea a 5 copii. Alte sase alte state americane și districtul Columbia au interzis ulterior acest tip de arme.

 

 

Editor : G.M.


Digi24.ro