Abonare la google news

Prefectul Capitalei i-a transmis primarului Sectorului 5 că dispoziția privind restricțiile locale este „nelegală” și nu trebuie aplicată

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat, miercuri, că este „nelegală” dispoziţia primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, privind reducerea programului unor agenţi economici şi, ca urmare, nu ar trebui aplicată, relatează Agerpres.

Prefectura Capitalei i-a trimis primarului Sectorului 5 un document prin care îi cere să revoce urgent această dispoziţie, amintind că Guvernul a emis pe 10 martie hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând din 14 martie care prevede că programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise publice şi/sau private este 5,00 – 21,00.

„Având în vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus menţionat, autorităţile administraţiei publice nu pot stabili un alt program de desfăşurare a activităţilor de către operatorii economici decât cel aprobat la nivel central. (…) Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea în sistem integrat şi cu respectarea principiului operativităţii, conlucrării active şi subordonării ierarhice”, a transmis Prefectura.

Primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat, miercuri, o serie de restricții în sectorul 5 care ar urma să intre în vigoare începând de mâine, 25 martie, ”pentru a preveni o carantinare totală a Capitalei” despre care spune că nu și-o dorește.

Pe de altă parte, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că prefectura verifică legalitatea deciziei anunțată de primarul Sectorului 5. Prefectul a explicat că pot fi luate unele măsuri și la nivelul consiliilor locale pentru situații de urgență, însă nu din dispoziția primarului.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea


Citeste articolul pe G4Media