Prăpastia dintre bogaţi şi săraci s-a adâncit în timpul pandemiei. STUDIU

Prăpastia dintre bogaţi şi săraci s-a adâncit în timpul pandemiei. Peste 8.700 de persoane din 24 de ţări au fost chestionate la începutul şi la sfârşitul lui 2020 de către agenţia de cercetare a pieţei Glocalities. Studiul relevă că un număr tot mai mare de respondenţi consideră că diferenţele între venituri ar trebui reduse.

În contextul în care pandemia de coronavirus a afectat puternic economia anul trecut, sondajul arată o majorare de zece puncte procentuale a cotei celor care spun că un loc de muncă mulţumitor şi creşterea economică sunt cele mai importante mijloace pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii.

Citeste si:  Directorul OMS îndeamnă statele să combată teoriile conspiraţiei: Vaccinurile aduc mari speranţe de a opri valul pandemiei/ Apel pentru strângerea a 4 mld de dolari pentru vaccinuri anti-COVID-19 destinate țărilor mai sărace

Citeste si Cursul euro/leu nu va trece de 5 lei în următoarele 12 luni. Analiza CFA România mai indică un deficit bugetar de 7,4% din PIB

Pandemia „a lovit oamenii din plin şi i-a făcut să îşi dea seama că lucrurile nu merg cum trebuie„, a afirmat Ronald Inglehart, unul dintre autorii principali ai studiului. „Avem nevoie de intervenţia guvernului pe o scară mai largă. Nu vrem o economie controlată de stat, dar unele resurse trebuie realocate pentru a echilibra această direcţie puternică„, a declarat el.

Prăpastia dintre bogaţi şi săraci s-a adâncit în timpul pandemiei

Politicile care vor crea „locuri de muncă bine plătite” în domenii precum îngrijirea copilului, protecţia mediului şi infrastructură vor ajuta la reducerea frustrării în legătură cu inegalitatea de venituri, a adăugat Inglehart. Tinerii sunt în mod special îngrijoraţi în legătură cu diferenţele de venituri, mai arată studiul, citat de Agerpres.

Citeste si:  Povestea unui bătrân care a murit în frig, uitat de un miliardar care i-a promis că îl îmbracă

O treime dintre respondenţii cu vârste între 18 şi 34 de ani au spus la sfârşitul anului trecut că sunt mai îngrijoraţi de inegalităţile de venituri decât de şomaj sau de problemele economiei, în creştere faţă de procentul de 29% de la începutul lui 2020, înainte de răspândirea la nivel mondial a pandemiei de coronavirus.

Citeste si:  Bulgaria închide școlile, restaurantele și mall-urile. Vecinii noștri, puternic afectați de valul al doilea al pandemiei

Citeste si Poşta Română face concedieri. Vor fi desființate minim 21% din posturi

Din cauza pandemiei, numărul persoanelor care trăiesc în sărăcie s-a dublat şi a ajuns la peste 500 de milioane. În paralel, averea adunată a miliardarilor lumii a crescut cu 3.900 de miliarde de dolari din martie până în decembrie 2020 şi a ajuns la 11.950 de miliarde de dolari, conform unui raport prezentat luna trecută de organizaţia de caritate Oxfam.

Sursa: RomaniaTV

 10 total views