Abonare la google news

Povestea Sofiei, o fetiţă de doi ani care s-a născut a doua oară

Povestea Sofiei, o fetiţă de doi ani care s-a născut a doua oară. După opt luni de tratament în Franţa, micuţa Sofia a descoperit minunea mersului pe propriile picioare. Dacă înainte să ajungă în Paris abia reuşea să facă doar câţiva paşi, acum aleargă cât e ziua de lungă.

Povestea Sofiei, o fetiţă de doi ani care s-a născut a doua oară

Citeşte şi Gestul impresionant al copiilor din România. Strâng bani pentru achiziționarea primei ambulanțe aeriene: Am donat banii de la Zâna Măseluță

Sofia face parte dintre copiiii care nu pot fi salvaţi în România. Datorită Asociaţiei „Blondie”, viaţa fetiţei s-a schimbat din 2 octombrie 2020, atunci când a plecat la tratament în Paris.

„Atunci când dai de o boală genetică, în general, orice boală, viața se transformă într-un chin. Eram puțin fără speranțe reale. Am zis ok, hai să sunăm să vedem. După ce am închis telefonul, nu îmi venea să cred că este adevărat”, povestea atunci mama fetiţei, potrivit Digi24.

Un avion întreg a fost închiriat pentru ca micuţa Sofia să poată ajunge la Paris. A fost însoţită de medicul Cătălin Cârstoveanu, deja cunoscut pentru dragostea și atenția pe care le-o oferă copiilor bolnavi.

„Au urmat 4 luni cu foarte emoții, cu foarte mult stres pentru ea. Cu foarte multe anestezii, foarte multă durere, multe nopți nedormite, oameni străini, o viață foarte grea pentru un copil de 3 ani”, povestește mama fetiţei.

Sofia a ajuns acasă după patru luni de tratament.

„Doar pe jos vrea să meargă, singură, făcând excepție în cazurile în care îi este frică și atunci merge la mami sau tati. Înainte de transferul la Paris, putea să facă doar câțiva pași”, povestește mama.

Din păcate, România nu are o ambulanță aeriană publică, iar asociația „Blondie”, care a dus peste 100 de copii la tratament în străinătate, se chinuie să strângă bani pentru a cumpăra un avion.

„Niciodată nu luăm în calcul o secundă varianta că nu ne iese. Pe la zborul al cincilea, am hotărât că trebuie să luăm un avion, mai avem foarte puțin”, spune Adelina Toncean – fondatoarea asociației „Blondie”.

Citeşte şi Gest emoţionant făcut de două fetiţe de Sărbători. Şi-au donat alocația și au vândut limonadă pentru achiziţia unui avion al copiilor bolnavi

Citeste articolul pe RomaniaTV