Povestea fabricii germane unde vor fi produse milioane de doze de vaccin

  • Fabrica în care este fabricat vaccinul Pfizer-BioNTech a fost construită în 1904
  • Emil von Behring a construit fabrica de la Marburg cu banii primiți pentru Nobel
  • Ugur Șahin a cumpărat fabrica Novartis în septembrie 2020
  • Pfizer și BioNTech vor fabrica 750 de milioane de doze de vaccin pe an în Germania

România a primit peste 1,3 milioane de doze de vaccin Pfizer produs în Belgia.

Dar din aprilie am putea avea şi doze de vaccin produse în Germania, pentru că BioNTech a pus deja pe picioare, la Marburg, o fabrică pe care a cumpărat-o de la elveţienii de la Novartis.

Citeste si:  Cum a devenit Shaquille O'Neal un magnat după ce s-a retras din baschet! Are o avere colosală și o afacere-gigant de 325 de milioane de euro: „Am cunoscut un gentleman, care avea o bancnotă de 100 de dolari. A rupt-o și...”

200 de milioane de doze de vaccin vor fi produse în orăşelul german cu 76.000 de locuitori. Ca să-ţi faci o idee, cam cât Târgovişte sau Reșița

Noi producem în acest an de zeci de mii de ori mai multe doze decât anul trecut. Asta e o diferenţă enormă. Punem accent pe calitatea foarte ridicată. Nu facem compromisuri”, a spus Ugur Șahin, CEO BioNTech.

Citeste si:  Un tablou al lui Botticelli s-a vândut cu aproape 100 de milioane de dolari

La Marburg este una dintre cele mai vechi universităţi din Germania. Iar fabrica în care va fi produs vaccinul a fost construită în 1904 din banii pe care fondatorul său, Emil von Behring, i-a primit după ce a câştigat premiul Nobel pentru Medicină, în 1901.

Behring a făcut la început un ser pentru difterie pentru copii şi apoi, pentru că venea războiul, a apărut necesitatea unui ser pentru tetanos.

Citeste si:  Regatul Unit a acordat statut de rezident permanent pentru 4,3 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene

Milioane de doze de vaccin și tratament au fost produse la Marburg şi pentru dizenterie, tifos sau holeră. În anii 60, un grup de cercetători ai institutului, întorşi din Uganda, au adus cu ei un virus hemoragic ucigaş, care a fost numit apoi virusul Marburg.

Până anul trecut, fabrica producea vaccin antigripal, dar nu mai era rentabilă.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 5 total views