duminică 26 septembrie 6:01 PM

Abonare la google news

Povestea dureroasă de viață a lui Cătălin Moroșanu


Cătălin Moroșanu este considerat unul dintre cei mai duri sportivi, însă puțină lume știe că el a fost hărțuit în tinerețe de colegi din cauza aspectului său. Luptătorul a pornit o campanie împotriva bullyingu-ului în trecut și recent a povestit ce l-a făcut să ia această decizie.


Bullying-ul reprezintă acțiunea de hărțuire fizică, verbală, relațională și cibernetică, săvârșită cu intenție, care are drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane.

Cătălin Moroșanu a vorbit recent cu jurnaliștii de la CANCAN.ro despre perioada grea prin care a trecut.

Povestea dureroasă de viață a lui Cătălin Moroșanu. Cum îl umileau colegii la școală: „În școala generală, țin minte că m-a bătut o fată. Nu aveam încredere în puterile mele”

El a fost un tânăr roșcat supraponderal, pe seama căruia s-au făcut multe glume și a cărui stimă de sine era la pământ. Colegii din școală ai luptătorului îi puseseră o poreclă dureroasă.

„Moartea din Carpați” afirmă că se mai făceau glume pe seama faptului că venea de la țară, însă totul s-a schimbat când s-a apucat de sport.

„Colegii îmi spuneau Portocală. Evident, faptul că veneam de la țară era de asemenea un subiect de glumă continuă. În școala generală, țin minte că m-a bătut o fată. Nu aveam încredere în puterile mele. Nici la școală nu puteam da randament din cauza asta. Îmi era rușine să răspund la ore chiar dacă știam ce întrebau.

Un coleg făcea rugby și toți îl apreciau pentru performanțe. Într-o zi am spus că e momentul să încerc și eu. După un an, eram un alt Cătălin. Aceiași care râdeau de mine, acum mă respectau și îmi aplaudam rezultatele din rugby. Faptul că îmi recăpătasem încrederea de sine m-a transformat. Am muncit mai mult la antrenamente, mă concentram altfel la școală și m-a ajutat să mă adaptez în societate. Am învățat că la rău nu e bine să răspunzi cu rău. Faptele tale vor vorbi de la sine despre tine. Apoi, am trecut la kickboxing când începusem facultatea de drept și, cumva, povestea o știe deja toată lumea”, a spus Cătălin Moroșanu pentru CANCAN.ro.

 

Prosport.ro