duminică 17 octombrie 7:00 PM

Abonare la google news

Poveste savuroasă cu Gică Hagi. Cum a reușit Florin Prunea să îi apere o lovitură de la 11 metri

Poveste savuroasă cu foștii colegi din „Generația de Aur”, Gică Hagi și Florin Prunea. Înainte să devină coechipieri la echipa națională și să scrie istorie, Hagi și Prunea s-au înfruntat de câteva ori în campionatul României. Într-un duel Universitatea Cluj – Steaua București, fostul portar a reușit să îi facă zile fripte „Regelui”.


Florin Prunea a dezvăluit o poveste savuroasă cu Gică Hagi: „Am umplut mingea cu noroi și i-am apărat două penalty-uri”

Poveste savuroasă cu Gică Hagi și Florin Prunea, întâmplată acum mai bine de 30 de ani. Înainte de a ajunge colegi în „Generația de Aur” a echipei naționale, Hagi și Prunea s-au întâlnit din postura de adversari în câteva dueluri din prima divizie a fotbalului românesc. O partidă i-a rămas întipărită în minte fostului mare portar, deoarece a reușit să îl păcălească pe „Rege” cu un truc interesant.
Pe 7 mai 1989, când Florin Prunea avea doar 21 de ani și era la primul său sezon pentru Universitatea Cluj, l-a întâlnit pe Gică Hagi într-unul dintre ultimele meciuri ale „Regelui” din campionatul românesc. Steaua era mare favorită la acea partidă, însă U Cluj a reușit să scoată un egal nesperat pe teren propriu. Un rol extrem de important la acea partidă l-a avut chiar Florin Prunea. El a reușit să îi apere două penalty-uri în acel meci lui Gică Hagi. Însă, pentru a reuși acest lucru a apelat și la un truc. La una dintre loviturile de pedeapsă, Prunea i-a umplut mingea cu noroi lui Hagi înainte ca acesta să execute.

Florin Prunea: „Nu a mai curățat-o, așa a dat. Normal că era mai grea!”

Gestul lui Prunea i-a adus și un cartonaș galben. Adrian Porumboiu, care era încă arbitru la acea vreme, l-a penalizat pe portar. Însă gestul lui Prunea s-a dovedit a fi unul inspirat în cele din urmă:


Am un meci, în 1988 (n.r. – 7 mai 1989), la Cluj, cu Steaua. Jucam la U Cluj pe vremea aia. I-am apărat două penalty-uri lui Hagi. Unul în partea stângă, jos, la al doilea tot el a venit să bată. Mi-aduc aminte că ploua. M-am dus, am luat mingea, am umplut-o de noroi. Nea Adi Porumboiu era arbitru. Mi-a dat galben, m-a trimis în poartă. Am pus mingea acolo. Gică nu venit să o mai curețe. Așa a dat. Normal că era mai grea, dacă eu am umplut-o cu noroi. A dat în dreapta, jos, și am scos-o. Nu mi-a zis nimic Hagi. S-a terminat 2-2. Sunt momente în care se face diferența cu astfel de lucruri”, a spus Florin Prunea, potrivit Prosport.ro.

La finalul acelui sezon, Steaua București a cucerit titlul în România, în timp ce U Cluj a terminat pe locul 14 din 18. De asemenea, Florin Prunea și Gică Hagi și-au părăsit echipele după acel campionat.
Hagi s-a transferat la Real Madrid, în Spania, în timp ce Florin Prunea a bătut palma cu Universitatea Craiova.

După Mirel Rădoi, potopul! „Visul” Mircea Lucescu, „iluzia” Gică Hagi + variante-surpriză ale FRF pentru banca naționalei. Cine ne salvează la baraj.

Playsport.ro


Stirile.eu