20 mai 2:19 PM

Abonare la google news

Pot organiza școlile excursii și tabere școlare, în vacanță? Secretarul de stat din Ministerul Educației: Este decizia fiecărei școli, să vadă dacă acolo unde merge se pot îndeplini condițiile de distanțare

Organizarea taberelor școlare și a excursiilor „trebuie să fie decizia fiecărei școli, să vadă dacă acolo unde merge se pot îndeplini condițiile de distanțare”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Educație Sorin Ion. Acesta a precizat că „încă avem regulile specifice stării de alertă, cu număr maxim de persoane care pot participa la o întrunire în spațiu închis, or cum verificăm noi dacă se respectă asta la tabăra de la Costinești?”

„Recomandarea este ca, în cazul în care s-a întâmpla așa ceva [școlile ar organiza excursii și tabere școlare – N.Red.], să se țină în primul rând cont de regulile în vigoare specifice stării de alertă”, a precizat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

„Cred că vor fi foarte puține școli care vor risca să organizeze tabere școlare. Nu am primit semnale pe tema taberelor și excursiilor. Cred că am primit o întrebare despre banchet, ori atâta vreme cât este limitată prezența persoanelor pentru interior, cum să dăm binecuvântare pentru banchetul de sfârșit de an, el fiind o cutumă, nu impus prin vreun regulament?”, a continuat Sorin Ion.


Citeste articolul pe G4Media