Poștașii, transformați în „turnători”!? Ministrul Digitalizării: „Să vă dau un exemplu, un pic macabru”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat, marți, că în patru ani, universul digital din România va fi complet schimbat. Printre cei vizați de transformarea radicală se numără și veșnicii poștași, care, potrivit ministrului Teleman, sunt foarte mulți. Acesta a mai spus că, în 2021, vor fi restructurate 300 de posturi din Poșta Română.

„Avem factorii poștali, care sunt foarte mulți. Vrem să îi pregătim pentru alte roluri decât cel de factor poștal. Sunt proiecte. Un rol ar fi cel de asistent comunitar. Dar sunt încă în stadiul de idei”, a declarat ministrul Teleman la Antena3.

Citeste si:  Cum vezi dacă ouăle sunt expirate. Este atât de simplu, îți vei da seama imediat

Ministrul Digitalizării a spus că „unele persoane sunt găsite decedate în case, iar poștașii cunosc bine comunitățile”.

„Exemplu macabru”

„Să vă dau un exemplu, un pic cam macabru: se întâmplă uneori ca unele persoane să fie găsite în locuințe după deces, la o perioadă destul de lungă de timp.

Și avem această rețea de factori poștali, care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite pe care le sesizează în activitatea lor”, a declarat Teleman.

Citeste si:  Ministrul Sănătății din Argentina a demisionat după ce și-a chemat prietenii să se vaccineze peste rând

Astfel, poștașul ar urma să anunțe autoritățile dacă vede ceva nelalocul lui în casa unui om.

Ciuvică: „Și securiștii primeau bani”

„Dacă-i faceți un fel de turnători, măcar să le dați bani. Și securiștii, pe vremuri, dădeau, nu mult, câteva sute de lei, dar dădeau”, a comentat jurnalistul Mugur Ciuvică.

„Vă înțeleg umorul”, a contrat Teleman.

Citeste si:  Universitatea Craiova, nedreptățită în partida cu FC Argeș! Ion Crăciunescu critică arbitrajul: „Nici nu știu cum a continuat meciul!”

300 de posturi restructurate în acest an

Ministrul Digitalizării a precizat că, în 2021, vor fi restructurate 300 de posturi din Poșta Română. Cele mai multe posturi sunt în zona TESA și în management, iar o parte din ele sunt în prezent neocupate, explică Teleman.

Potrivit ministrului, impactul bugetar va fi de 18 milioane lei la nivelul anului viitor.

Ciprian Teleman a negat însă că guvernul dorește să vândă Poșta Română, așa cum s-a vehiculat în presă.

Sursa: Gandul

 7 total views