Abonare la google news

Portugalia deschide cel mai lung pod suspendat pietonal din lume

Cel mai lung pod pietonal din lume, podul lung de 516 metri este acum deschis, dar nu este pentru cei slabi de inimă. Cel mai lung pod pietonal din lume a fost finalizat în nordul Portugaliei, unde locuitorii orașului din apropiere speră că atracția turistică va contribui la revigorarea unei regiuni a cărei economie a fost devastată de pandemia Covid-19.

Ascuns în interiorul Geoparcului Arouca, recunoscut de Unesco, podul de 516 metri (1.700 de picioare) atârnă la 175 de metri deasupra râului Paiva, care curge rapid, transmite The Guardian.

Podul este situat la peste o oră de Porto și leagă cascada Aguieiras de defileul Paiva.

Citeste si:  Comisia Europeană a suspendat ratificarea acordului economic cu China. Care este motivul

Susținut de două turnuri de beton în formă de V la fiecare capăt, podul este construit într-un stil Tibet fără turnuri și o punte lăsată, în loc de un stil mai plat.

„Inaugurarea este importantă, deoarece ne va permite să ne reluăm activitățile turistice”, a declarat pentru AFPTV primarul Arouca, Margarida Belem.

Înainte de ceremonia oficială de deschidere de duminică, persoanelor din orașul apropiat Arouca li s-a permis joi să meargă peste rețelele metalice transparente ale megastructurii.

Podul s-a deschis doar locuitorilor locali joi, dar de luni, 3 mai, toată lumea poate rezerva o vizită. Reuters a vorbit cu Hugo Xavier, unul dintre primii care au trecut podul, care a spus că experiența „merită atât de mult”.

Citeste si:  Un hoţ de tot râsul. A vrut să jefuiască un magazin, însă a adormit

Hugo Xavier a fost prima persoană care a avut curajul pentru a face traversarea

„Mi-a fost puțin frică, dar a meritat atât de mult”, a spus ușurat Xavier, de cealaltă parte. „A fost extraordinar, o experiență unică, o adrenalină.”

Rui Brandao preferă să nu privească în jos, dar a recomandat experiența.

Podul, care a durat aproximativ doi ani pentru a fi construit, a fost o „atracție fundamentală” pentru regiune. Prețul unui bilet este de 12 €

„Este o gură de aer proaspăt pentru pământul nostru, deoarece va atrage mai multe investiții și mai mulți oameni”, a spus un ghid turistic local, pe nume Emanuel, adăugând că populația regiunii îmbătrânește rapid, pe măsură ce mulți tineri s-au mutat în orașele mari. „Va aduce o nouă dinamică Arouca.”

Citeste si:  Ministrul Tanczos Barna, despre ursul împușcat de prințul austriac: Nu știu dacă era cel mai mare sau cel mai mic, nu știu dacă îl chema Arthur sau Ioniță. Nu știu care este persoana care poate spune despre un urs, un cerb sau un mistreț că este cel mai mare din țară

Atracții turistice similare pot fi găsite în China, deși acesta este unul dintre puținele din Europa deschise publicului.

Arouca 516 bate recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat deținut din 2017 de podul Charles Kuonen la Randa, în Alpii Elvețieni

Până acum, podul suspendat Charles Kuonen din valea elvețiană Zermatt, fusese cel mai lung (și cel mai impresionant) pod de sticlă de pe planetă, cu 494m (1.620ft) lungime și 85m (278ft) înălțime în punctul său cel mai înalt.

Citeste articolul pe Gandul