marți 21 septembrie 10:12 PM

Abonare la google news

Porțile stadioanelor din România s-ar putea închide în perioada următoare. Ce a spus ministrul Novak

Evoluția pandemiei de COVID-19 din România este îngrijorătoare. Toate domeniile de activitate vor fi afectate din cauza viitoarelor restricții. Porțile stadioanelor din România s-ar putea închide din cauza numărului mare de infectări.


Porțile stadioanelor din România s-ar putea închide

Creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus poate aduce noi restricții și pe terenurile de fotbal. Conform normelor sanitare impuse de oficialități, în localitățile în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, stadioanele vor fi deschise doar la 30% din capacitate. În momentul de față 75% din capacitatea stadioanelor este deschisă publicului.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a comentat pe seama evoluției pandemiei în România. Novak speră ca numărul de infectări zilnice să nu mai crească astfel încât să nu fie nevoie de impunerea de noi restricții în activitățile sportive.


Deocamdată aşteptăm să vedem cum va fi evoluţia pandemiei. Cred că miercuri după şedinţa de Guvern vom avea mai multe informaţii. Deocamdată nu se schimbă nimic şi aşteptăm să vedem încotro merg lucrurile. Sperăm ca fanii să rămână pe stadioane şi cumva să reuşim să reglementăm lucrurile. Acum nu vreau să declar nimic până nu avem nimic oficial. Ar fi prematur să ies cu o declaraţie când nu avem nimic oficial din partea Ministerului Sănătăţii sau a domnului Arafat sau a CNSU. Se poate orice, dar haideţi să ţinem pumnii strânşi să nu mai evolueze pandemia”, a declarat Eduard Novak.

Previziuni sumbre în cazul restricționării activităților sportive

Eduard Novak a făcut referire și la situația în care activitățile sportive vor fi suspendate din nou din cauza pandemiei de COVID-19. Ministrul consideră că va fi extrem de greu pentru sportivi dacă vor fi impuse restricții drastice.

Vă daţi seama că ar fi dramatic dacă s-ar ajunge la suspendarea activităţii sportive, mai ales după o asemenea relaxare în care ne-am pus speranţa că putem să facem sport, că putem să mergem pe stadioane. E foarte greu să te întorci la situaţia aceea. Dar eu tot am speranţa să rămânem la acest nivel şi sper să nu ajungem la măsuri drastice”, a spus Eduard Novak.

Primele restricții din Liga 1

Prima echipă din Liga 1 care va impune restricții la meciurile de pe teren propriu este FC Voluntari. Rata de infectare în orașul Voluntari și în județul Ilfov este de 3,71 la mia de locuitori. În aceste condiții, următorul meci pe care echipa lui Liviu Ciobotariu îl va disputa pe teren propriu se va disputa conform noilor restricții. Astfel, stadionul va fi deschis doar la 30% din capacitatea sa. Pentru ilfoveni, următorul meci pe teren propriu va fi pe 3 octombrie, împotriva celor de Farul Constanța. 

Playsport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !