miercuri 24 noiembrie 2:00 PM

Abonare la google news

Porsche pregătește primul său SUV cu trei rânduri de scaune


Porsche pregătește în mare secret un nou model, care va fi vârful de gamă al producătorului din Stuttgart.


Noul SUV ar urma să sosească nu mai devreme de 2025.

Sistem de propulsie hibrid plug-in

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit unor insideri, citați de Motor1.com, viitorul model va fi mai lung, mai lat și mai înalt și va îmbina elemente estetice de sedan și crossover.

Viitorul SUV face parte din programul „Porsche Unseen”, în care constructorul german creează randări pentru potențiale noi modele „dintre care majoritatea nu depășesc stadiul de proiect”.

Crossover-ul Porsche de mari dimensiuni ar urma să fie poziționat în gamă între Macan și Cayenne (vezi în galeria foto modelul Cayenne Turbo GT).

Acesta ar putea beneficia de inovațiile tehnologice ce vor fi implementate prin proiectul Artemis de la Audi, precum și de cele pe care Volkswagen le pregătește pentru viitorul său vehicul electric care poartă numele de cod „Landjet”.

Rapoartele anterioare sugerează că proiectul Landjet vorbește despre un vehicul cu trei rânduri de scaune, iar acesta ar putea fi primul de acest gen din istoria mărcii germane. În același timp, viitorul model va îmbina elemente de design de sedan și crossover.

De asemenea, Porsche pregătește pentru modelul său un sistem avansat de asistență la conducere, care va permite acoperirea distanțelor lungi fără intervenția șoferului.

Cât privește sistemul de propulsie, se pare că puterea ar urma să fie asigurată de un hibrid plug-in, în timp ce o variantă 100% electrică ar sosi ulterior lansării.

Sursa: Motor1.com

Promotor.ro