17 martie 7:13 PM

Abonare la google news

Polonia închide hotelurile şi mall-urile. Restricţii extrem de dure pentru populaţie, până după Paşte

„Pandemia continuă să se dezvolte şi nu există niciun indiciu că încetineşte”, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă. El a anunţat că restricţiile în vigoare acum în patru din cele 16 regiuni pe care le are Polonia vor fi extinse la nivelul întregii ţări.

Măsurile prevăd închiderea hotelurilor, instituţiilor de cultură, pârtiilor de schi, piscinelor şi altor facilităţi sportive recreative, precum şi închiderea parţială a mall-urilor în intervalul 20 martie – 9 aprilie. „Le cerem angajatorilor să permită munca de la domiciliu cât mai mult posibil”, a mai spus ministrul. Totodată, copiii cu vârste între 7 şi 9 ani vor intra şi ei în regim de cursuri online pentru următoarele trei săptămâni, a precizat Niedzielski.

Citeşte şi Secretarul de stat Andreea Moldovan, răspuns halucinant la întrebarea dacă vor fi restricţii de Paşte: „Nici nu ştiu când pică anul acesta”

Conform ministrului sănătăţii, Polonia ar putea înregistra peste 30.000 de cazuri noi zilnice de infectare săptămâna viitoare dacă actuala tendinţa va continua. Potrivit datelor comunicate de ministerul său, miercuri au fost raportate 25.052 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat în 2021.

Citeşte şi Medic pneumolog, mesaj tranşant pentru Arafat: „Vă prostiţi cu restricţii aproape inutile. Câte cazuri de Covid aţi identificat? ZERO”

În acelaşi timp, Polonia face notă discordantă faţă de celelalte ţări europene şi continuă vaccinările cu AstraZeneca şi denunţă o campanie de dezinformare împotriva producătorului britanico-suedez de doze. Ţările care au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca ar putea să fi fost victimele unei panici induse de mass-media, care ar putea fi rezultatul unei dezinformări, a declarat un oficial guvernamental polonez responsabil pentru campania de vaccinare în ţara sa, Michal Dworczyk. „Este posibil să avem de-a face aici cu o campanie de dezinformare planificată şi cu o luptă brutală între companiile industriei farmaceutice„, a declarat Michal Dworczyk.

„Merită amintit că în afară de companiile înregistrate în UE, Marea Britanie şi SUA, există alte companii care se străduiesc ca vaccinurile lor să fie utilizate„, a spus oficialul citat. Până în acest moment, nici Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi nici instituţiile poloneze responsabile cu siguranţa medicamentelor nu au făcut vreo recomandare privind suspendarea utilizării vaccinului britanico-suedez, a remarcat Michal Dworczyk. Polonia continuă vaccinările cu serul AstraZeneca, a spus el.

Dworczyk a afirmat de asemenea că este „încrezător că multe dintre aceste ţări vor reveni în curând” la utilizarea AstraZeneca pentru vaccinări, ceea ce ar constitui o dovadă că Polonia a făcut alegerea corectă „raţionând mai degrabă decât folosind instinctul de turmă”. În jur de 12 ţări, între care Germania, Franţa şi Italia cel mai recent, au suspendat din motive de precauţie utilizarea vaccinului AstraZeneca, după semnalarea unor efecte secundare ‘posibile’, dar fără vreo legătură dovedită cu vaccinul în acest stadiu.

Citeste articolul pe RomaniaTV