17 martie 8:25 PM

Abonare la google news

Polițiștii Antidrog au anihilat Clanul Ștoacă, „stăpânul cartierelor Ferentari și Rahova”

Polițiștii Antidrog din Capitală au anihilat Clanul Ștoacă, „stăpânul cartierelor Ferentari și Rahova”, cea mai importanta rețea infracționala specializată în distribuția de heroină, “etnobotanice” și metadonă din aceste cartiere. 

Polițiștii Antidrog au anihilat Clanul Ștoacă, „stăpânul cartierelor Ferentari și Rahova”

Cea mai importantă rețea infracțională specializată în distribuția de heroină, “etnobotanice” și metadonă către sute de consumatori dependenți din cartierele rău famate Ferentari și Rahova a fost anihilată de către polițiștii antidrog din Capitală, prin reținerea a 15 traficanți.

Este a doua mare acțiune antidrog din acest an împotriva celor mai puternice rețele (Cocalarii și Ștoacă) care au transformat unele zone din Capitală în adevărate puncte roșii de distribuție a drogurilor, veritabile focare de infracționalitate care afectau vădit liniștea și ordinea publică în zonele lor de acțiune.

Clanul Ștoacă s-a făcut cunoscut de-a lungul timpului pentru implicare în traficul de droguri precum și în acțiuni violente de reprimare a concurenței sau de reglare a conturilor.

Operațiunea a fost finalizată în ziua de 16 martie 2021, când polțiștii antidrog au executat 10 percheziții domiciliare în sectoarele 4 și 5, in fieful rețelei, 15 traficanți fiind ridicati.

Sute ore de filaj și activitati sub acoperire

In urma perchezițiilor au fost confiscate :

-diferite cantități de heroină, etnobotanice și metadonă
-seringi hipodermice care conțineau lichid cu heroină, pregătite pentru consum
-sume importante de bani provenite din traficul de droguri
-3 cântare electronice de mare precizie,
-materiale și recipiente folosite la ambalarea și porționarea drogurilor
-înscrisuri cu posibilă valoare probatorie (liste cu datoriile dependenților, situația cantităților de droguri procurate/ livrate, etc.)

La descinderi, polițiștii au găsit nu mai puțin de 40 de consumatori care veniseră sa-și ia doza zilnică.

Pentru a destructura această rețea, în vederea conturării probatoriului, polițiștii antidrog au efectuat 35 de actiuni de prindere în flagrant, delict stradal și sute ore de filaj și activitati sub acoperire.

Citeste articolul pe Gandul