Abonare la google news

Polițist amendat și lăsat fără permis după încâlcarea regulilor de circulație

Un polițist aflat în misiune a rămas cu permisul suspendat după ce a încălcat mai multe reguli de circulație. Pe lângă faptul că a rămas fără permis, a fost și amendat.

Polițist lăsat fără permis

Polițistul era în timpul serviciului atunci când a rămas fără permis și a fost amendat. Acesta transporta un deținut către o instanță pentru a fi judecat. Pe drum, în timp ce se deplasa către instanță, polițistul aflat la volan a făcut o depășire neregulamentară. Reprezentanții IPJ Vaslui susțin că autospeciala condusă de polițist în timpul misiunii nu circula în regim prioritar. În acest fel, dacă cel aflat la volan nu avea semnalele sonore pornit, manevra ilegală efectuată nu poate fi justificată în nici un fel. Din acest motiv, polițistul a rămas fără permis dar și amendat deoarece a încălcat regulile de circulație.

Citeste si:  Trump îi cere Secretarului de Stat din Georgia să „găsească” voturi. AUDIO

Polițistul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, transporta cu o autospecială a poliției o persoană reținută. Aceasta urma să fie prezentată în fața instanței din municipiul Bârlad pentru a răspunde faptelor sale, urmând să fie condamnat. Polițistul aflat la volan a fost sancționat cu o amendă. De asemenea, a rămas și fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta ar fi depășit un alt autovehicul ce regula regulamentar, într-o zonă în care depășirea era interzisă.

Citeste si:  Reacția marinarilor care au ajutat la deblocarea Canalului Suez, după ce uriașa navă Ever Given a fost repusă în circulație

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, autospeciala condusă de polițist nu avea semnalele acustice și luminoase pornit, ceea ce înseamnă că autovehiculul nu circula în regim prioritar.

„Colegul nostru se afla în timpul serviciului, dar nu circula în regim prioritar, neavând în funcţiune semnalele acustice şi luminoase. El a fost sancţionat contravenţional, iar complementar s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

După incident, polițistul ce se afla la volanul autospecialei, și-a continuat deplasarea până la Bârlad. Sancțiunea suspendării intră în vigoare după încheierea misiunii.

Citeste si:  Medicul Emilian Imbri: „Este clar că libera circulație va aduce toate tulpinile care se vor mai descoperi”

Citeste articolul pe PlayTech

 20 total views