joi 27 mai 9:00 PM

Abonare la google news

Poliţia Română, avertisment important! A apărut o nouă metodă de înşelătorie prin SMS


Poliţia Română a lansat un avertisment important pentru populație, după ce apărut o nouă metodă de înşelătorie prin SMS! Potrivit oficialilor, în cazul în care vă lăsați purtați de curiozitate și urmați toți pașii care vă sunt indicați, riscați să vă infectați telefonul cu malware.


Atenție! A apărut o nouă metodă de înşelătorie prin SMS

Reprezentanții Poliției Române au spus că tot mai multe persoane au început să primească mesaje în care le este menționat faptul că pachetul este pe drum şi sunt puse să urmărească un link. Cei care dau click riscă să îşi infecteze smartphone-ul.

Nu rata: Se deschid cluburile și se fac nunți! Iată lista completă a relaxării de la 1 iunie

“Nu accesați link-uri primite prin SMS, din surse necunoscute! Mai multe persoane au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (naționale sau internaționale), cu textul: «Pachetul dvs. este în drum, urmăriți-l aici», urmat de un link.

Accesând link-ul se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații. În urma instalării aplicației, există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware”, au explicat poliţiştii, relatează observatornews.ro.

 

Metoda de înșelătorie prin SMS presupune urmărirea unui link de către cei care îl primesc. Dacă urmați toți pașii care vă sunt indicați, riscați să vă infectați telefonul cu malware © observatornews.ro

Te-ar putea interesa: Peste 135.000 de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson ajung vineri, 28 mai, în România

Sursa foto principală – simbol: pixabay.com/ro

Cancan.ro