sâmbătă 11 septembrie 10:06 AM

Abonare la google news

Poliția israeliană a prins alți doi deținuți palestinieni care au evadat „spectaculos” de la o închisoare de maximă securitate

Poliția israeliană anunță, sâmbătă, că a mai capturat doi deținuți palestinieni care au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate din nordul țării. Evadarea a avut loc la începutul acestei săptămâni.


„Alţi doi prizonieri au fost capturaţi în urmă cu puţin timp (…) când se ascundeau într-o parcare pentru camioane”, a declarat poliţia israeliană, în timp ce numărul deţinuţilor arestaţi a urcat la patru din cei şase care au evadat luni din închisoarea Gilboa (nord).

Autorităţile israeliene i-au arestat vineri seară pe Mahmud Abdullah Ardah, 45 de ani şi încarcerat din 1996, şi pe Yaqub Qadri, 48 de ani, doi membri ai Jihadului Islamic, grup islamist armat palestinian, în localitatea arabă israeliană Nazaret, situată la aproximativ treizeci de kilometri distanţă de închisoarea Gilboa, conform Agerpres.


Sâmbătă dimineaţă, poliţia a anunţat arestarea lui Zakaria Al-Zubeidi, fostul şef al aripii armate a partidului laic Fatah în tabăra Jenin şi cel mai cunoscut dintre cei şase evadaţi, şi a lui Mahmud Ardah, în satul arab Shibli Umm al-Ghanam, la aproximativ zece kilometri est de Nazaret.

„Cei doi bărbaţi au fost capturaţi de o echipă formată din luptători ai unităţii speciale a poliţiei antiteroriste şi membri ai Shin Bet (serviciul de securitate internă) în urma unor intense căutări ale poliţiei din districtul nord, poliţiei de frontieră, unităţilor speciale ale armatei, Shin Bet şi IPS (serviciul închisorii)”, a declarat poliţia israeliană.

Cei şase deţinuţi palestinieni au evadat luni dimineaţă devreme printr-un tunel săpat sub chiuvetă într-o celulă, pentru a ieşi în afara închisorii printr-o gaură în pământ, o procedură aproape preluată dintr-un film de la Hollywood.

Evadarea lor spectaculoasă dintr-o închisoare de înaltă securitate i-a făcut „eroi” pentru mulţi palestinieni şi a precipitat o vânătoare de oameni în Israel, dar şi în Cisiordania ocupată, de unde sunt toţi originari.

Editor : Adrian Dumitru


Digi24.ro


Stirile.eu