Abonare la google news

Poliția Capitoliului a cerut prelungirea misiunii Gărzii Naționale pentru încă două luni

Poliţia Capitoliului a cerut Pentagonului să prelungească misiunea Gărzii Naţionale de a proteja clădirea Congresului pentru încă două luni, o declarat joi pentru Reuters un oficial din domeniul apărării, transmite Agerpres.

Trupele Gărzii Naţionale au fost trimise să protejeze Capitoliul după atacul din 6 ianuarie de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, fiind de asemenea ridicate garduri înalte pentru a extinde perimetrul de securitate.

În prezent, în jurul clădirii se află aproximativ 5.200 de soldaţi ai Gărzii Naţionale. Misiunea acestora urma să se încheie pe 12 martie.

Citeste si:  VIDEO Democrații din Senatul SUA spun că Trump rămâne un pericol și vor condamnarea lui pentru a evita o recidivă: "El a aprins fitilul"

„Ar trebui să rămână aici atât timp cât sunt necesari”, a declarat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cadrul conferinţei sale de presă săptămânale.

Pelosi a mai spus că generalul-locotenent în retragere Russel Honoré a depus un proiect de recomandări vizând îmbunătăţirea securităţii complexului Capitoliului pe termen lung.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor nu a furnizat detalii, dar a declarat că propunerile vor fi studiate de Congres, care va trebui să adopte decizii „cu privire la ceea ce este fezabil”.

Citeste si:  Criză în Myanmar. Poliţia foloseşte muniţie de război

Oficialul citat de Reuters a declarat că solicitarea poliţiei Capitolului, primită de Pentagon, va fi examinată şi că, foarte probabil, va fi aprobată.

Liderii Camerei Reprezentanţilor au anulat toate voturile prevăzute pentru joi şi i-au sfătuit pe congresmeni să nu se prezinte la sesiune, după ce miercuri poliţia Capitoliului a declarat că are informaţii despre o ”posibilă intenţie a unei miliţii” de a ataca această instituţie.

Citeste si:  Un porc mistreț a terorizat floreștenii din zona VIVO! Poliția locală e în alertă

Adepţii QAnon cred că 4 martie este ziua în care Donald Trump, învins de preşedintele Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie, va depune jurământul pentru un al doilea mandat. Până în 1933, 4 martie era data la care avea loc preluarea oficială a mandatului de către preşedinţii americani.

sursa foto: AGERPRES/EPA/MICHAEL REYNOLDS


Citeste articolul pe G4Media