26 mai 4:48 PM

Abonare la google news

PNRR va fi prezentat integral pe 2 iunie. Guvernul a prezentat astăzi o sinteză

Cristian Ghinea și Florin Cîțu la prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență, în plenul Parlamentului. Cristian Ghinea și Florin Cîțu la prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență, în plenul Parlamentului. Foto: gov.ro

  • Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat miercuri că Guvernul a luat decizia de a publica întregul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
  • Publicarea documentului are loc pe 2 iunie, la două zile de la trimiterea către Comisia Europeană.
  • Astăzi, Florin Cîțu a prezentat PNRR în Parlament.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României va deveni un document public abia după ce va fi trimis către Comisia Europeană, chiar dacă intenţia guvernului este de a lua un împrumut de 16 miliarde de euro peste granturile de 13,2 miliarde de euro disponibile prin mecanismul european.

„Am luat decizia de a publica întreg planul României, vom fi printre puţinele state membre UE care publică întregul document”, a spus Cristian Ghinea.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a făcut publică o sinteză a PNRR, după prezentarea susţinută azi, în Parlament, de către premierul Florin Cîţu.

PNRR by Mediafax.ro

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews