joi 2 decembrie 9:01 PM

Abonare la google news

PMP solicită guvernanților să aplice urgent legea și să aloce fondurile pentru construcția Autostrăzii Iași-Târgu Mureș


Partidul Mișcarea Populară trage un semnal de alarmă cu privire la întârzierea contrucției Autostrăzii Iași-Târgu Mureș. PMP solicită Guvernului Ciucă să aplice urgent legea adoptată deja și să aloce fondurile pentru ca lucrările să poată fi demarate.


„Acum, la trei ani distanță, constatăm că Guvernul nu a fost în stare să miște un deget pentru a pune în aplicare acest act normativ. Numai declarații, numai bâlbâieli, numai socoteli pe hârtie, nimic concret care să dea speranțe românilor că vor putea circula, în curând, pe autostradă, de-o parte și de alta a Carpaților”, au transmis reprezentanții formațiunii.

Reprezentanții PMP solicită Executivului să pună în aplicare, de urgență, legea privind construcția Autostrăzii –Târgu Mureș și să aloce bani, în anul bugetar 2022, pentru începerea lucrărilor.

„Sperăm că Executivul Ciucă va scoate zona Moldovei din izolare și va relansa investițiile pentru marea infrastructură care să unească, economic, toate regiunile țării. Noul Guvern are toate atuurile necesare pentru dezvoltarea României, având la dispoziție banii europeni din PNRR. Nu mai există nicio scuză și doar incompetența guvernamentală ar putea pune frână acestor proiecte”, susține PMP.

În plus, reprezentații PMP precizează că partidul va monitoriza permanent activitatea Guvernului Ciucă și va atrage atenția asupra derapajelor privind cheltuirea banului public. „PMP a consitituit deja o comisie specială, formată din foști miniștri, cu expertiză în toate domeniile, care va întocmi, periodic, rapoarte asupra implementării proiectelor PNRR”, au conchis reprezentanții formațiunii.

De nenumărate ori, Petru Movilă, președintele Partidului Mișcarea Populară Iași, a semnalat problemele legate de construcția Autostrăzii –Târgu Mureș.

Petru Movilă, preşedinte PMP Iaşi, despre construcţia Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş: „De trei ani de zile ne luptăm să devină realitate”

Petru Movilă, președintele Partidului Mișcarea Populară Iași, a transmis pe 29 noiembrie 2021 că, de acum trei ani de zile a fost promulgată legea privind construcția autostrăzii Iași – Tg. Mureș însă, nu s-a întâmplat nimic.

„Fix acum trei ani, pe 29 noiembrie 2018, legea inițiată de mine privind construcția Autostrăzii Iași-Tg. Mureș a fost promulgată.
De trei ani de zile ne luptăm să devină realitate. Toate guvernele, de atunci în prezent, au pus piedici semnificative celui mai important proiect de investiții din Regiunea Moldovei, fie că vorbim despre lipsa alocării de fonduri, fie că vorbim despre termene extraordinar de lungi pentru documentațiile necesare.
Astăzi avem guvernare PSD și PNL. Ne-am întors în urmă cu aproape 10 ani când în timpul lui Victor Ponta, premierul USL, a fost respins acordul de mediu al autostrăzii. Din acel moment, ani de zile nu s-a întâmplat nimic”, a transmis Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

Bzi.ro