joi 11 noiembrie 9:49 PM

Abonare la google news

Platforma OLX interzice anunţurile de comercializare a medicamentelor Arbidol şi Arbivir


  • În cazul în care utilizatorii mai găsesc astfel de anunţuri active, echipa OLX îi încurajează să raporteze imediat acest conţinut. În mod oficial, aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.
  • Situaţia a escaladat radical în luna octombrie 2021, când s-a înregistrat o creştere a căutărilor de aproape 40 de ori mai mare faţă de luna anterioară.
  • În paralel, în această toamnă a existat şi un număr foarte mare de îmbolnăviri de COVID-19 în ţara noastră.

OLX a sesizat un interes crescut al utilizatorilor, în ultimile două luni, pentru comercializarea medicamentelor Arbidol şi Arbivir. Între 1 octombrie şi 7 noiembrie 2021 au au fost peste 8.000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente. În comparaţie cu luna aprilie, când au fost înregistrate cu 95% mai puţine căutări. De la începutul anului, pe OLX s-au făcut aproape 12.300 de căutări pentru Arbivir şi Arbidol.


Situaţia a escaladat radical în luna octombrie 2021, când s-a înregistrat o creştere a căutărilor de aproape 40 de ori mai mare faţă de luna anterioară. În paralel, în această toamnă a existat şi un număr foarte mare de îmbolnăviri de COVID-19 în ţara noastră.

În cazul în care utilizatorii mai găsesc astfel de anunţuri active, echipa OLX îi încurajează să raporteze imediat acest conţinut. În mod oficial, aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.

Conform unei postări pe contul de social media, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România informează că că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră. Conform prevederilor art. 704 alin (1) din Legea 95/2006, republicată, „niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.

OLX precizează că este strict interzisă comercializarea oricăror medicamente eliberate pe bază de reţetă pe platformă, iar astfel de anunţuri sunt eliminate imediat de pe site.

Au fost 99 de listări de la utilizatori care au încercat să vândă medicamentele Arbidol şi Arbivir pe platforma online, în ultima lună, şi au fost eliminate imediat. În astfel de situaţii, OLX acţioneaza pe doua planuri: prevenţie – prin comunicarea corespunzatoare a diverselor situaţii întâlnite pe platformă şi reacţie – prin blocarea anunţurilor de vânzare de produse ilegale, în acest caz, medicamente neautorizate. Echipele noastre de moderare, antifraudă şi asistenţă pentru clienţi lucrează non-stop pentru a ne asigura că românii rămân în siguranţă”, a declarat Theodor Filoş, OLX Business Manager.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro