Abonare la google news

Platforma de programare pentru vaccinare funcționează mai greu. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță Platforma de programare

Platforma de programare pentru vaccinare funcționează mai greu după ce de luni, 15 martie, s-a dat startul celei de-a treia etape din campania de vaccinare când și populația generală se poate imuniza. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, a explicat faptul că platforma a avut probleme tehnice pentru a căror remediere STS lucra intens.

Valeriu Gheorghiță a precizat într-o intervenție la Digi24 faptul că pot exista întârzieri în funcționalitate platformei.

Platforma de programare pentru vaccinare, cu sincope

„Sunt înscrise 77.000 de persoane… Este un lucru pe care l-am anticipat și care a fost anunțat în mod oficial pe site-ul platformei. E posibil să apară întârzieri în funcționlitatea platformei, având în vedere că se lucrează pe o platformă aflată în producție, existând riscul să apară aceste sincope în funcționare. Din acest motiv se lucrează în etape…

Vă asigur că STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura fluență. Cu siguranță, va apărea un mesaj pe platformă în momentul în care se vor finaliza toate procedurile operaționale.

La acest moment este posibil să apară aceste disfuncționalități pentru că se lucrează pe o platformă aflată în producție, accesată de zeci de mii de utilizatori”, a spus Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut câteva precizări referitoare la această problemă.

Citeste si:  Ce se întâmplă cu un angajat care refuză vaccinarea anti-COVID? Explicațiile unui specialist în dreptul muncii (EXCLUSIV)

Centrele de vaccinare și listele de așteptare, deschise pe rând

„Platforma este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor.

În cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.

Precizăm că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului. Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.

Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, arată sursa citată.

Listele de așteptare pe județe vor fi deschise progresiv, pe parcursul zilei de 15 martie.

Citeste si:  Lituania se opune recunoașterii vaccinului rusesc Sputnik V pe certificatul de vaccinare

Programul pe județe pentru deschiderea listelor de așteptare

  • 9:00-11:00 Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna.
  • 11:00-13:00 Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova.
  • 13:00-15:00 Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.
Citeste si:  Cine este cel mai prost plătit concurent de la Survivor România și câți bani ia de la Kanal D

Citeste articolul pe Gandul

 19 total views