luni 24 mai 10:48 AM

Abonare la google news

Pictura restaurată în biserica Cărămidarii de Jos, sfințită de PS Ieronim Sinaitul


PS Ieronim Sinaitul a sfinţit duminică, 23 mai 2021, pictura bisericii Cărămidarii de Jos din Capitală, conform basilica.ro


Pictura în frescă a lăcaşului de cult construit la începutul secolului 20 a fost executată între anii 1929 – 1930 de pictorul Dimitrie Belizarie, iar acum a fost restaurată.

Renumitul pictor este, printre altele, autorul picturii murale din Catedrala Patriarhală şi al picturii Bisericii Sf. Vineri Herasca, demolată în 1987.

Biserica Cărămidarii de jos este situată în sudul Bucureștiului pe strada Piscului, nr. 3, sectorul 4, având hramurile „Sfântul Trifon”, „Sfântul Gheorghe” și „Sfântul Dimitrie”.

Istoricul integral al bisericii este accesibil pe site-ul parohiei.

Anterior slujbei de sfinţire, Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie.

În contextul Duminicii a 4-a după Paşti, care înfăţişează vindecarea slăbănogului de la Vitezda, ierarhul a îndemnat la rugăciune permanentă.

„Să ne rugăm în această duminică binecuvântată ca Dumnezeu să ne primească şi pe noi în dragostea Sa şi să ne dăruiască multă credinţă ca să avem răbdare şi perseverenţă în devenirea noastră spirituală, aşa fel încât harul lucrător şi mântuitor al Domnului Hristos care lucrează în această casă a lui Dumnezeu să lucreze şi în sufletele noastre”.

PS Ieronim Sinaitul le-a urat credincioşilor sănătate şi viaţă binecuvântată, dar în acelaşi timp virtute şi mântuire.

Stiripesurse.ro