duminică 4 iulie 10:10 AM

Abonare la google news

Piaţa Mare din Sibiu a fost gazda legendei jazz-ului, Wynton Marsalis: Mii de oameni au înfruntat ploaia pentru a-l asculta


Legenda jazz-ului, Wynton Marsalis, şi Jazz at Lincoln Center Orchestra din New York au umplut Piaţa Mare din Sibiu. Deşi a plouat torenţial, mii de iubitori ai genului au venit din toată ţara şi chiar din străinătate pentru unul dintre cele mai importante evenimente ale anului cultural.


Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă noaptea, în Piaţa Mare din Sibiu înainte de a începe concertul susţinut de cel mai cunoscut trompetist contemporan, câştigător a 9 premii şi a unui premiu Pulitzer. Nici ploaia torenţială nu i-a făcut pe iubitorii jazz-ului să plece, pentru că, pentru ei, un concert susţinut de Wynton Marsalis a însemnat şansa vieţii. Aşa a văzut asta Peter, care a studiat trompeta la Cluj şi acum a venit în Sibiu special pentru acest eveniment, informează Mediafax.ro.

Am venit pentru că am studiat trompetă în Cluj. Iar Wynton Marsalis este o legendă în viaţă. Pentru mine este un vis împlinit. Acesta este motivul pentru care am venit aici”, a spus Peter.

Iulius Valma, un sibian care a venit în concediu acasă, din SUA, unde trăieşte, nu se aștepta că va avea o asemenea surpriză: să îl audă pe Marsalis la el acasă.

Eu trăiesc în America, deci sunt familiar cu aceşti cântăreţi şi această echipă. Sunt surprins că în Sibiu avem aşa ceva. Eu sunt originar din Sibiu şi e o plăcere excepţională pentru mine”, a spus Iulius.

Concertul a facut parte din proiectul „Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane”, organizat de Filarmonica de Stat din Sibiu. Sub îndrumarea directorului muzical Wynton Marsalis, Jazz at Lincoln Center Orchestra a interpretat compoziţii şi aranjamente de Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Thelonious Monk, Mary Lou Williams, Dizzy Gillespie, Benny Goodman, Charles Mingus şi mulţi alţii.

Este un om cu nouă premii Gramy, cred că este singurul om cu nouă premii Grammy, premiul Pulitzer. Ne mândrim şi cu faptul că este prieten inclusiv cu dirijorul Cristian Măcelaru, care a dirijat aproape toate lucrările simfonice ale lui Marsalis, aşadar este un eveniment muzical, credem noi, cel mai mare al Sibiului şi, de ce nu, al României”, a declarat Cristian Lupaș, directorul Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Wynton Marsalis susține duminică ultimul concert din România, la Timişoara.

Stiripesurse.ro